Je čas zahodit vizáž superhrdiny a zase si střihnout pořádného padoucha. Robert Downey Jr. míří do nového seriálu

Je čas zahodit vizáž superhrdiny a zase si střihnout pořádného padoucha. Robert Downey Jr. míří do nového seriálu
Robert Downey Jr. | Marvel Studios
Vedle hereckých rolí na Roberta a jeho ženu Susan ale čeká i role producentů, kteří se budou na vzniku seriálu The Sympathizeru podílet jako členové tvůrčího týmu, v jehož čele stane režisér Park Chan-Wook.
The Sympathizer je adaptací světového bestselleru Sympatizant od Viet Thanh Nguyena, který za něj získal v roce 2016 Pulitzerovu cenu. V románu sledujeme osudy dvojitého agenta sloužícího rozvědce socialistického vietnamského státu i tajné službě jihovietnamského režimu, s jejímiž exponenty se po pádu Saigonu vydá do amerického exilu. Kniha citlivě vnímá nejen politické intriky na vysoké úrovni, ale i jejich dopad na lidské osudy, ať už jde o celý národ nebo jednotlivce vtažené bez své vůle do víru událostí. Snaží se zachovávat objektivní pohled bez předpojatosti vůči jedné či druhé straně, tento pohled však ani náhodou není nezúčastněný.
Robert Downey jr.
Robert Downey Jr.
Nguyenův román přepracoval do podoby scénáře Don McKellar. Kdy by mohla mít mini-série premiéru, zatím není jisté.
Robert Downey Jr. se v Sympatizantovi ujme hned několika rolí ústředních padouchů v čele s kongresmanem Orange County, hollywoodským režisérem nebo agentem CIA.
"Adaptace důležité a mistrovské práce pana Nguyena vyžaduje vizionářský tým," uvedl v prohlášení Robert Downey Jr. "S režisérem Parkem v jeho čele očekávám kreativní dobrodružství nejen pro mě, ale i pro Susan a celý Team Downey. Pro mě jako pro herce to bude i stimulující, protože budu hrát všechny ty komplexní vedlejší role. Je to přesně ta výzva, po které jsou toužil, a věřím, že divákům přineseme výjimečný zážitek."