Keanu Reeves stále dokazuje, že je v první řadě fajn člověkem. Před dvaceti lety vzal skupinku dětí na večeři s Morfeem z Matrixu.

Keanu Reeves stále dokazuje, že je v první řadě fajn člověkem. Před dvaceti lety vzal skupinku dětí na večeři s Morfeem z Matrixu.
Keanu Reeves | Lionsgate
Dost často bývá spatřen v ulicích města bez bodyguardů, jezdí metrem, klidně si řekne o nižší honorář, pokud to znamená, že se k filmu bude moci přidat nový talentovaný kolega, a po zkušenostech se svou sestrou stále podporuje boj proti leukémii velkými finančními dary.
Nedávno si na něj vzpomněla herecká kolegyně Octavia Spencer, která se se světem podělila o svůj zážitek, jak jí Keanu kdysi pomohl roztlačit auto. Nyní tu máme další pozitivním vzpomínku, o kterou se podělil Michael B. Jordan.
Keanu Reeves
Tvrdá hra (Michael B. Jordan vykukuje zpoza Keanu Reevese)
Stalo se tak během natáčení snímku Tvrdá hra (2001) v režii Briana Robbinse. Keanu Reeves v něm hrál Conora O'Neilla, problémového a zadluženého muže, který dostane šanci si své dluhy odpracovat jako trenér dětského baseballového týmu. Michael B. Jordan ztvárnil jednoho z jeho svěřenců Jamala a nyní si na to vzpomněl. Když se o roli v Tvrdé hře ucházel, bylo mu třináct let a Keanu Reeves byl po premiéře Matrixu hvězda.
"Matrix byl hit," uvedl v rozhovoru pro The Hollywood Reporter režisér Robbins. "Děti kolem Keanua stále blbly a předváděly scény z filmu, uhýbaly zpomaleným kulkám a podobně. Byly z Keanua v transu a není se co divit, ty děti v životě film netočily."
"Během natáčení vzal Keanu všechny herce na večeři," pokračoval ve vzpomínkách Jordan. "Měli jsme tam možnost poznat i Laurence Fishburnea, který také přišel. Do dneška si pamatuju, jak jsem byl ohromený a říkal si, že to je asi to, co filmové hvězdy dělají - berou své kolegy na večeři s dalšími velkými herci. Tak moc je oba respektuju, byl to naprosto jedinečný zážitek s mými dvěma hrdiny."
Inu, pokud se setkáte s Keanu Reevesem, máte o zážitek postaráno. A je jedno, jestli jste jeho herecký kolega, ke kterým se na place chová s velkým respektem (zvláště k ženám), nebo zda jste jen někdo, kdo na ulici potřebuje pomoct. Keanu Reeves je jasným důkazem toho, že slušní lidé stále ještě nevymřeli a že se dají najít i mezi bohatými.