Spike Lee není fandou DC Comics. Natočení marvelovky se ale nebrání

Spike Lee není fandou DC Comics. Natočení marvelovky se ale nebrání
Jednej správně (1989) | Universal Pictures
V rozhovoru pro Entertainment Weekly režisér Spike Lee hovořil o svém nejnovějším filmu Bratrstvo pěti (2020), během toho ale padla otázka, zda by si někdy zkusil natočit i superhrdinský film. Lee má už ve své filmografii různorodou sbírku, ale něco takového by ji dozajista obohatilo. Entertainment Weekly ale zmínil, že mnoho režisérových kolegů takovou možnost zamítlo, protože například marvelovské snímky nepovažují za opravdovou filmařinu. Spike Lee ale očividně tak skeptický není.
V rozhovoru uvedl: "Proti Marvelu nic nemám. Na komiksech o Spider-Manovi jsem vyrůstal. Osobně ale pro mě byly DC komiksy vždy jalové. Jen říkám, jsem zcela na straně Marvelu. Pokud se naskytne dobrá příležitost nějaký film natočit, nebudu o to vyloženě usilovat, ale zvážím to."
V Bratrstvu pěti mimo jiné hrál i již zesnulý Chadwick Boseman, který ztvárnil jednu z nejvíce ikonických postav marvelovského univerza. Spike Lee věděl, že Boseman bude v Bratrstvu skvělý, protože už měl řadu zkušeností s hrdinskými charaktery. Kdo ví. Možná se tak v budoucnu Lee ujme režie připravovaného pokračování Black Panthera (2018).
Adam Driver, Spike Lee
Spike Lee | CinemArt