Oblíbený příběh Čaroděje ze země Oz čeká velkolepý návrat. Podívejte se, kdo na režisérskou židli usedne tentokrát

Oblíbený příběh Čaroděje ze země Oz čeká velkolepý návrat. Podívejte se, kdo na režisérskou židli usedne tentokrát
Čaroděj ze země Oz (1939) | Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)
Nicole Kassell
Nicole Kassell | Newmarket Films
Na základě informací z internetového magazínu The Hollywood Reporter se nejnovějšího remaku chopí režisérka filmů jako jsou The Woodsman (2004), Watchmen (2019) a epizody seriálu Westworld (2016-) Nicole Kassell. V jejím dalším filmu z roku 2011, v romantické komedii Malý kousek nebe, si zahrály významnější herecké postavy jako je Kate Hudson a Gael Garcia Bernal.
Tato poměrně mladá a talentovaná režisérka nabídne divákům zase o něco modernější pohled na populární dětskou novelu od L. F. Bauma. Na rozdíl od předchozích adaptací se rozhodla čerpat z motivů filmu, který si v roce 1939 odnesl Oscara a stal se tak dodnes nejoblíbenější filmovou adaptací tohoto literárního díla. Bude se jednat například o rubínové střevíčky, které byly pro tuto adaptaci stěžejním prvkem. Právě ve snímku Čaroděj ze země Oz (1939) si zahrála krásná Judy Garland, kterou jsme dále mohli vidět ve snímcích Strike Up the Band (1940), Ziegfeld Girl (1941) a Setkáme se v St. Louis (1944).
oblibeny-pribeh-carodeje-ze-zeme-oz-ceka-velkolepy-navrat-podivejte-se-kdo-na-reziserskou-zidli-usedne-tentokrat-4
Čaroděj ze země Oz (1939) | Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)
Příběh o dívence z Kansasu Dorothy Gale, kterou smetlo tornádo a odneslo ji přímo do magické země Oz, kde se setkává s novými přáteli, ale také se smrtelným nebezpečím, zná snad úplně každý, a tak není divu, že se tvůrci po dlouhých letech rozhodli dát příběhu zase o něco modernější kabátek. Dosud poslední filmové adaptace se novela dočkala v roce 2013, kdy se hlavní roli Mocného vládce Oz ujal James Franco po boku oslnivé Michelle Williams. Režie se tehdy chopil tvůrce trilogie Spider-Mana (2002-2007) a připravované marvelovky Doctor Strange in the Multiverse of Madness Sam Raimi. Kdy se nového remaku dočkáme, ještě není úplně jasné.
oblibeny-pribeh-carodeje-ze-zeme-oz-ceka-velkolepy-navrat-podivejte-se-kdo-na-reziserskou-zidli-usedne-tentokrat-5
Čaroděj ze země Oz (1939) | Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)