"Pes není věc nebo hračka pro naše rozmary, je to právoplatný člen rodiny," říká herečka Jana Plodková

"Pes není věc nebo hračka pro naše rozmary, je to právoplatný člen rodiny," říká herečka Jana Plodková
Gump - pes, který naučil lidí žít | Bioscop
„Je škoda, že jsme premiéru museli posunout až na jaro. Na druhou stranu jsme získali spoustu času na postprodukci.,“ objasnil režisér snímku F. A. Brabec, který jako první přišel s nápadem oblíbenou knihu Filipa Rožka zfilmovat. Snímek o výjimečné psí lásce vznikl na základě bestselleru, kterého se během jednoho roku prodalo na 140 tisíc výtisků. Kniha též získala ocenění čtenářů Magnesia Litera.
Gump - pes, který naučil lidi žít
Snímek plný psů představí před kamerou například i kněze Zbigniewa Czendlika. „Paradoxně v kontextu dnešní doby jsme my lidé, tuláci tápající v nejistotách, zavřeni ve svých domovech jako v psích útulcích. A receptem na deprese z toho zoufalství je právě pes. Jeho láska k páníčkovi bez podmínek,“ svěřil se se svou úvahou u nás působící římskokatolický kněz polské národnosti.
„Pes není věc nebo hračka pro naše rozmary, je to právoplatný člen rodiny a měli bychom se k němu tak chovat. A věřím, že právě film o Gumpovi nám ukáže, jak silný vztah mezi zvířetem a člověkem může být a je,“ dodala představitelka jedné z hlavních rolí Jana Plodková.
Gump - pes, který naučil lidi žít
Gump - pes, který naučil lidi žít | Bioscop
Kromě Zbigniewa Czendlika a Jany Plodkové se v dalších rolích představíBolek Polívka, Eva Holubová, Ivana Chýlková, Karel Roden či Richard Krajčo. „Myslím si, že nic takového diváci v kině spoustu let neprožili. Vyprávíme ten příběh jinak. Mnoho záběrů je z pohledu psa. Uvidíte českou krajinu z pohledu od země. Bude to myslím nevšední zážitek, příběh viděný psíma očima, diváci si s ním mohou projít, jak se cítí, co prožívá,“ dodal režisér F. A. Brabec.
Premiéra filmu Gump - pes, který naučil lidi žít je naplánována na 15. dubna 2021. Distributorem je společnost Bioscop.
Gump - pes, který naučil lidi žít