Harry Potter: Kvůli určitému zlozvyku měl představitel Rona na place špatnou reputaci

Harry Potter: Kvůli určitému zlozvyku měl představitel Rona na place špatnou reputaci
Rupert Grint | Warner Bros.
Během nedávného virtuálního znovushledání herců ze série Harry Potter, které slavilo devatenáctileté výročí od vydání prvního filmu, se Rupert Grint, představitel Rona Weasleyho, podělil o to, že kvůli jeho častému nezadržitelnému smíchu měl během natáčení špatnou reputaci. Tento zlozvyk měl herec očividně už od prvního dílu. Když totiž točili scénu z Kamene mudrců, ve které se Harry ve spěšném vlaku do Bradavic poprvé setká s Ronem, museli ji nakonec natočit odděleně, protože Rupert a představitel Harryho, Daniel Radcliffe, se při téměř každém očním kontaktu museli rozesmát.
"Vždy to bylo při scénách, kdy to bylo nejméně vhodné. Například během pohřbu Brumbála to bylo obzvlášť špatné. Z nějakého důvodu mi ta scéna přišla neskutečně vtipná. Když se začnete smát, je velice obtížné přestat. Měl jsem kvůli tomu špatnou reputaci, začali mi proto říkat “Ještě Jednou Grint“. Všechno jsem musel dělat tak přibližně na dvacet pokusů."
Těžko ale něco takového můžeme hercovi vyčítat. Jakožto dlouholetý divadelník moc dobře vím, že občas takové chvíle přijdou, přičemž posléze je velice náročné udržet kamennou tvář. V takových případech většinou pomáhá přesný opak toho, co máte dělat při boji s mozkomory – vybavte si svou nejhorší vzpomínku. Většinou to zabere.
Rupert Grint
Rupert Grint