Dočkáme se někdy čtvrtého dílu Návratu do budoucnosti?

Dočkáme se někdy čtvrtého dílu Návratu do budoucnosti?
Návrat do budoucnosti | Universal Pictures
Dost pravděpodobně ne. Scénárista Bob Gale, který pracoval na všech třech dílech, v nedávném rozhovoru vysvětlil, proč čtyřka nemůže nikdy vzniknout. Podle scénáristy všechny tři filmy vyprávějí jeden velký příběh, který se již uzavřel. Není proto třeba, aby vznikal film další, který by onen příběh ještě prohluboval, případně přišel s nějakým úplně novým. Další důvod se navíc týká samotných herců.
"Kdybychom udělali další díl, tak bychom tam měli Michaela J. Foxe, kterému bude příští rok šedesát a momentálně má Parkinsonovu nemoc. Vážně chceme vidět šedesátiletého Martyho McFlye s něčím takovým? Ne, nechceme. Stejně tak nechceme další díl Návratu do budoucnosti bez Michaela J. Foxe."
Christopher Lloyd, Michael J. Fox
Návrat do budoucnosti II | Universal Pictures & Amblin Entertainment
Samozřejmě nejlogičtější argument pro takové prohlášení by byl ten, že by se ikonické postavy mohl zhostit jiný herec. Na to ale Gale odpověděl, že diváci by ho tak jen věčně porovnávali s Foxem a nedokázali by ho pořádně ocenit.
"Nechceme být jedni z těch, kteří točí filmy jen pro prachy. Universal nám sice říkal, že s dalším dílem bychom si určitě hodně peněz vydělali, jenže my jsme si už hodně peněz vydělali na předchozích dílech, které máme rádi a nechceme s nimi už nic dělat. Jako hrdí rodičové nehodláme naše děti zaprodat prostituci."
A co vy? Ocenili byste čtvrtý díl? Anebo souhlasíte se scénáristou, že je lepší zůstat u trilogie?