Bruce Willis je zpátky jako John McClane... v reklamě na autobaterie

Bruce Willis je zpátky jako John McClane... v reklamě na autobaterie
DieHard is Back | DieHard
Update: Tak jsme se aspoň na chvíli zasnili. Nový díl Smrtonosné pasti je pořád u ledu a z tajemného teaseru se vyklubala reklama na autobaterie DieHard. Autory dvouminutového krátkého filmu je nicméně třeba ocenit za to, že spot pojali s vtipem a vyjma hlavní hvězdy ukecali k návratu i Clarence Gilyarda Jr. (počítačový mág Theo z jedničky) a De'voreauxe Whitea aka. Argylea (řidič limuzíny z jedničky). A to je pořád o hodně víc, což nám dala pátá štace téhle série. Tak si ty dvě minuty užijte, nic víc už nebude...
Původní zpráva: Tak tohle je hodně nečekané. Po více jak roce mlčení, kdy všichni vesměs považují sérii Smrtonosnou past za uzavřenou (minimálně tu s Brucem Willisem v hlavní roli), najednou přichází tajemná upoutávka slibující návrat oblíbeného akčního hrdiny. Je ale otázkou, jaký návrat.
Než se pustíme dál, začneme tím podstatným - upoutávkou, kterou nečekaně nahodila na svůj twitterový účet Rumer Willis (tedy dcera Bruce Willise):
Takže co můžeme s jistotou říct? Bruce Willis evidentně v traileru, který samo o sobě titul "Smrtonosná past" neobsahuje, zosobňuje Johna McClanea. Proč jsem si jistý? Tak máme tu hashtag "DieHardisBack" (tedy "Smrtonosná past je zpátky"), někdo si v upoutávce píská Beethovenovu 9. symfonii, která platí za oficiální hudební motiv série (mimo jiné ji studio použilo v trailerech na téměř všechny díly) a samozřejmě není moc filmů, kde by nějaká Willisova postava naštvala skupinku gangsterů takovým způsobem, že by mu přišli až do domu. Proč ale upoutávka vypuštěná včera oznamuje dnešní datum?
Smrtonosná past: Co vše nevíte o kultovní akční sérii Bruce Willise?
Téma23. 11. 2019
Smrtonosná past: Co vše nevíte o kultovní akční sérii Bruce Willise?
Inu, video je krátké, takže může jít o lákadlo před plnohodnotným trailerem, který vyjde dnes. To je jedna možnost. Druhá je, že studio již potají film dokončilo (minimálně, pokud existuje, ho potají natočilo) a hodlá ho dnes celý vypustit online. Také může jít o pouhou reklamu na něco úplně jiného, co se sérií (a filmy) nijak nesouvisí. A nebo - ale tady už hodně střílím do boku - jde o trailer na novou sérii Brooklyn 99, kde je hlavní hrdina Jake maximálním fanouškem Smrtonosné pasti a jeho představitel Andy Samberg nejednou uvedl, že by byl hrozně rád, kdyby si Willis střihl cameo.
Ať už je pravda jakákoli, pokud patříte mezi fanoušky Smrtonosné pasti, sleduje dnes naše stránky. Jakmile zjistíme víc, budeme vás informovat.
P.S. Uvědomil jsem si díky tomuhle kratičkému videu jednu věc a to, jak je zvláštní vidět McClanea v podobném prostředí. Přestože se všechny díly vesměs nějak točily okolo jeho rodiny, nikdy jsme se nepodívali k němu domů. A ačkoli by mě to dřív nenapadlo, nějak bych si spíš představoval malý, zakouřený byt ve městě, než domeček s dokonale natřeným plotem.
P.P.S. Willisova fanouška, který ve mě (navzdory tomuhle) stále žije: Včera jsem měl narozeniny a i kdyby se ukázalo, že z toho nakonec nic nebude, tohle je rozhodně ten nejlepší dárek vůbec. Díky, Rummer!