Proč si Ryan Reynolds dělá srandu sám ze sebe kvůli patrně nejhorší roli kariéry?

Proč si Ryan Reynolds dělá srandu sám ze sebe kvůli patrně nejhorší roli kariéry?
Green Lantern | Warner Bros.
Ještě před velkým úspěchem v podobě filmového Deadpoola (2016) se hercovi v superhrdinských rolí úplně nedařilo. Jeden pokus přišel s filmem X-Men Origins: Wolverine (2009), kde si už Reynolds jednou Deadpoola zahrál, ale pro mnohé fanoušky to bylo tak dehonestující ztvárnění ikonické komiksové postavy, že by na to nejraději úplně zapomněli. Následně to zkusil s filmovou adaptací Green Lanterna (2011), který snad dopadl ještě hůř. Film je častokrát považován za jeden z nejhorších superhrdinských filmů všech dob, přičemž i sám herec si vysloužil značnou část posměchu. Ten se tím ale netrápí. Naopak, dělá si z toho srandu jakbysmet. A jak k tomu má důvody?
"Spíš se tak nějak směji jen sám sobě, ne nutně dalším lidem, kteří byli do celého projektu zapojení. Ale dělat si srandu ze sebe samotného a svého podílu na celkovém neúspěchu filmu bylo něco, co mi stálo za to přezkoumat. Protože tím přezkoumáním převezmete tu energii, která by normálně člověku ublížila a potupila by ho, a využijete ji pro sebe na takové mentální judo. Vlastně sílu té energie použijte proti ní, čímž vytvoříte něco pozitivního."
Během psaní scénáře Deadpoola do něj herec sám připsal pasáž, ve které si z Green Lanterna utahuje. Zároveň dodal, že jedna z nejvýznamnějších věcí v jeho kariéře bylo vždy dělání si srandy ze sebe samotného.
Jak se Green Lantern líbil vám?
Ryan Reynolds
Ryan Reynolds