Tahle filmová podívaná vás přenese do 30. let minulého století. Chameleon Oldman ztvární nejlepšího scenáristu své doby

Tahle filmová podívaná vás přenese do 30. let minulého století. Chameleon Oldman ztvární nejlepšího scenáristu své doby
Gary Oldman jako britský premiér Winston Churchill | Focus Features
Drama Mank vypráví životní příběh jednoho z nejlepších hollywoodských scenáristů Hermana J. Mankiewicze, který stojí za úspěchem kultovního snímku Občan Kane.
Režisér David Fincher se rozhodl pro dobovou stylizaci, díky níž se bude moci divák skutečně přenést do 30. let a užít si film tak, jako tehdejší publikum. Premiéra Manka je v plánu na podzim letošního roku na Netflixu, přesný termín ale zatím oznámen nebyl.
Mank
Mank | Netflix
V hlavní roli scenáristy Mankiewicze se představí Gary Oldman, který opět vypadá naprosto autenticky. Snad jen ta patka dost připomíná Pátý element. :-) Ale to bychom zamířili do úplně jiného žánru. Vedle Oldmana se v dalších rolích představí Charles Dance jako tiskový magnát William Randolph Hearst, Amanda Seyfried coby jeho milenka Marion Daviesová, Lily Collins jako Mankiewiczova sekretářka Rita Alexanderová, Arliss Howard v roli producenta Louise B. Mayera, Tom Pelphrey jako Mankiewiczův bratr a kolega scenárista Joe Mankiewicz a Tom Burke v úloze slavného režiséra Orsona Wellese.
Amanda Seyfried
Mank | Netflix
Autorem scénáře k Mankovi je otec režiséra Davida Finchera Jack Fincher a vypráví příběh Mankiewicze - kousavého kritika společnosti a alkoholika, který se snaží dokončit scénář k Občanu Kaneovi.
Kompletní sbírku obrázků naleznete v galerii článku.