Nejbláznivější film příštího roku? Nicolas Cage bude na párty šíleného fanouška bojovat o život.

Nejbláznivější film příštího roku? Nicolas Cage bude na párty šíleného fanouška bojovat o život.
Nicolas Cage | Looper
Na světě momentálně nepobývá moc známějších herců, než je Nicolas Cage.
Nicolas Cage
Nicolas Cage | 2002 Columbia Pictures
Oscarový borec z Leaving Las Vegas šel hlavně v devadesátých letech z jedné atraktivní role do druhé a platil za hvězdu první velikosti, jenže druhá dekáda tohoto století ho nezastihla ve zrovna blyštivé formě. Většina jeho nedávných projektů putovala rovnou na video a jediným jejich opravdu výrazným prvkem býval právě nepřehlédnutelný extravagantní herec, který místo psychologických a emocionálních variací v jednotlivých úlohách spíše nabízel divákům toho svérázného, pološíleného až zcela pominutého Cage, jaký zdobí nespočet internetových meme a gifů.
A někoho už samozřejmě napadlo, že by pro Cage bylo vítaným hereckým klimaxem, kdyby si ve smyšleném příběhu zahrál sám sebe - a navrch musel kvůli finanční tísni souhlasit s dobře zaplacenou účastí na párty jeho zarytého fanouška, který má s velmi speciálně vyprofilovaným hercem poněkud bizarní plány. Snímek The Unbearable Weight of Massive Talent (v doslovném překladu Nesnesitelná tíha masivního talentu - jak jinak také), který napsal i režíruje Tom Gormican, bude Cage právě takovým událostem podroben. S příslibem celého milionu dolarů se zúčastní párty svého velkého fandy, ale aby vyvázl živý, bude muset znovu předvádět své nejpamátnější a tedy nejšílenější herecké okamžiky. A co víc, do role onoho bohatého ctitele byl čerstvě obsazen populární Pedro Pascal, jenž jistě dokáže vnést do podobně laděného projektu potřebnou energii a nadhled.
Nicolas Cage
Mandy – Kult pomsty (2019) | XYZ Films
Produkce by měla odstartovat už na podzim a k vidění by snímek mohl být už v průběhu příštího roku, přičemž si s předstihem říká o výroční tituly jako 'nejbláznivější a nejbizarnější'. Ale ruku na srdce - něco takového bylo vzhledem k vývoji kariéry Nica Cage asi opravdu nevyhnutelné a dává to docela smysl. A kdo ví, třeba se naváže spíše na sympaticky ujetou řezničinu Mandy - Kult pomsty, nežli na tupý hercův souboj s uprchlým jaguárem na nákladní lodi. Poté, co se slehla zem po chystaném filmu Action #1, který měl pojednávat o skutečném oloupení Cage, jemuž neznámý pachatel roku 2000 ukradl cenné první číslo komiksu Superman, bude The Unbearable Weight of Massive Talent jistě bohatou a ještě lákavější kompenzací.