John Wick 5 bude!

John Wick 5 bude!
John Wick | Wallpaper Abyss - Alpha Coders
O tom, že studio Lionsgate a režisér Chad Stahelski připravují již třetí pokračování akčního hitu z roku 2014, už samozřejmě nějaký čas víme. John Wick 4 měl mít původně premiéru již v květnu 2021, ale koronavirus zavelel k nevyhnutelnému zdržení, a Keanu Reeves se tak jako naštvaný mstitel podle všeho vrátí až roku 2022. A novinky navíc potvrzují, že se nevrátí jen jednou - Lionsgate oznámilo, že společně se čtyřkou bude vznikat i John Wick 5.
A není se upřímně čemu divit. Série jednak prožívá vzestupnou popularitu a
Keanu Reeves
John Wick
rostou i její kasovní čísla, jednak by měla platit za diváckou jistotu v nejistých dobách, jaká kina po letošním divokém roce bezesporu čekají. Ke stejnému kroku se ostatně uchyluje i jiná úspěšná značka Mission: Impossible, když Christopher McQuarrie točí naráz sedmý a osmý díl, které budou, stejně jako v případě pětky a šestky, s určitostí tvořit společný narativní oblouk. A něco podobného lze očekávat také v případě Johna Wicka, který ostatně aplikuje seriálové vyprávění a jednotlivé filmy jsou silně motivačně i časově provázány.
Zástupce Lionsgate John Feltheimer k celé záležitosti dodává: "Jsme zaneprázdněni přípravou scénářů pro další dva příspěvky série o Johnu Wickovi, přičemž John Wick by měl dorazit do kin na Den obětí války roku 2022. Čtyřku i pětku zamýšlíme natáčet současně, až bude Keanu z kraje příštího roku dostupný." Produkce má tedy odstartovat začátkem příštího roku, kdy Keanu Reeves dokončí natáčení čtvrtého Matrixu, které bylo zastaveno přibližně v půlce produkce. Sám režisér Stahelski se už dříve nechal slyšet, že má nápady na několik dalších sequelů, což je vzhledem k bohatosti světa zabijáků a neuvadající úspěšnosti série jedině dobře.
John Wick
John Wick
Jste rádi, že dostaneme rovnou dvě pokračování dosavadní trilogie? A věříte, že se bude série z pohledu tržeb stále zlepšovat?