Celebrity a koronavirus. Kdo a jak pomáhá?

Celebrity a koronavirus. Kdo a jak pomáhá?
Hugh Jackman | Hugh Jackman/Instagram
Ti, kteří mají v tomto ohledu ještě větší moc a mohou apelovat na mnohem větší množství lidí než my obyčejní smrtelníci, jsou celebrity. A je dobře, že se toho řada z nich chopila a rozhodla se pomoci mnoha různými způsoby. Někteří zvolili pomoc finanční, jiní na to šli s osvětou, zatímco další se do boje s touto nemocí pustili přes humor. Ostatní se snaží pomáhat tím, že se zapojují do projektů Světové zdravotnické organizace (WHO). Možností jak pomoci je mnoho a tím nejúžasnějším na tom všem je, že je vidět, že se na světě najde ještě hodně dobrých lidí, kteří se rozhodli pomoci. Že by naše společnost ještě nebyla až tak moc "nemocná", zvrácená a špatná?
Pojďme se na to tedy kouknout:
Mezi celebritami je řada těch, které už ohlásily, že jejich testy na přítomnost koronaviru byly pozitivní. Nakaženými jsou například Tom Hanks s manželkou Ritou Wilson, Idris Elba, ale i Kristofer Hivju nebo Olga Kurylenko. Nemoc se nevyhýbá nikomu a zatímco zmínění nakažení dodávají všem odvahu a sdělují fanouškům svůj aktuální stav i to, jak s nemocí zápasí, jejich kolegové bojují aktivně.
Řada muzikantů v čele s Chrisem Martinem z Coldplay se například zapojila do série živých koncertů vysílaných na Instagramu s názvem Together At Home, s nímž přišla WHO. Cílem je pomoci lidem zůstat doma a přečkat karanténu. Koncertů bude několik; po Martinovi se k Together At Home přidal John Legend, a následovat budou další. Koncerty mají vždy 30 minut. Fanoušci tak mohou sledovat sociální sítě a poslouchat vystoupení přímo pro ně.
Jimmy Fallon se rozhodl poukázat na to nejdůležitější, že v tomto období je zásadní hygiena a zvláště mytí rukou. Rozhodl se proto složit originální píseň.
A stejně se rozhodl apelovat i Hugh Jackman a natočil motivující video s náležitou instruktáží. Pro pobavení je třeba ale dodat, že vedle pozitivních ohlasů se slavný Wolverine dočkal i kritiky za přílišné plýtvání vodou. Slavný herec se omluvil a vše napravil v novém, opraveném videu. :-)
Jeho nejlepší kamarád Ryan Reynolds zvolil s manželkou Blake Lively pomoc finanční, ale samozřejmě nezapomněl do svého přítele rýpnout přes sociální sítě. To už ale v samostatném článku. Stejně jako originální příspěvek Arnolda Schwarzeneggera k řešení současného stavu. :-)