Hra o trůny: Místo poslední série jsme se měli dočkat tří filmů

Hra o trůny: Místo poslední série jsme se měli dočkat tří filmů
Hra o trůny | HBO
Případný olej do ohně kolem poslední série přilil autor knižních předloh G. R. R. Martin, který odhalil, že dlouho se scenáristy a tvůrci diskutoval o tom, zda seriál nezakončit filmovým stylem. Celý tento nápad vznikl už během tvorby prvních sériích, jak ale víme, nakonec k tomu nedošlo. O celém nápadu autor knih řekl následující:
"Zvážili jsme jednu možnost: David Benioff a Dan Weiss, tvůrci celého seriálu, chtěli původně celý příběh po sedmé sérii zakončit třemi dlouhými filmy. Seriózně se o tom diskutovalo tak před čtyřmi pěti lety. Tvoříme ale seriálové dílo, nikoliv filmové. A kdyby HBO opravdu nechalo vytvořit takový film, podobně jako snímek podle seriálu Deadwood (2006), šel by pouze na televizní obrazovky, ne do sálů kin. Všechno se v dnešní době mění. Všechno se míchá dohromady. Dnes už pořádně neznáme hranice mezi kinem, službami webového přenosu a televizí."
Zda by filmové zpracování prospělo samotnému příběhu poslední série je samozřejmě ve hvězdách, ale osobně se domnívám, že by to mohlo být dokonce ještě horší. Jeden ze zásadních kamenů úrazů celé finálové série byl fakt, že tvůrci si nevzali dost času na to, aby řádně ukončili dějové linky mnohých postav. Díky tomu tak poslední série působila neuvěřitelně uspěchaně a hloupě. A s „pouhými“ třemi filmy by na to měli snad ještě méně času.
Uvítali byste filmové finále namísto seriálu?
Emilia Clarke, Kit Harington
Hra o trůny