Wonder Woman 1984: Kde se vzala nová zlatá zbroj hlavní hrdinky?

Wonder Woman 1984: Kde se vzala nová zlatá zbroj hlavní hrdinky?
Wonder Woman 1984 | Warner Bros.
Jak jsme totiž díky vydanému traileru i oficiálním obrázkům odhalili, odloží svůj amazonský rudo-modrý oděv a obleče si naleštěnou zlatou zbroj se slušivou helmou a křídly, jež jí umožní létat.
kde-se-vzala-zlata-zbroj-wonder-woman
| DC Comics
A kde k takové zbroji princezna Amazonek a dcera Dia přišla? Znalci komiksů mají jasno, ti, kteří se v nich neorientují, těm dáme malou lekci historie.
Ona zlatá zbroj se oficiálně jmenuje Golden Eagle a v komiksové předloze má bohatou historii. Poprvé se objevila v komiksu Elseworlds: Kingdom Come z roku 1996 a symbolizuje to, že Diana je válečník, jdoucí do války po boku Supermana, který se snaží obnovit Justin League. Jejich cílem je nové metalidi, kteří nemají morálku, jakou dosud superhrdinové ctili, porazit a donutit jednat tak, aby přestali stírat rozdíl mezi hrdinou a padouchem a neumírali při jejich činech nevinní lidé. Zároveň tato zbroj ale znamená i to, že dosavadní oblečení Dianě a jejím schopnostem již nestačí, tedy že hrozba je natolik veliká, že potřebuje posilu. V komiksu byla zbroj použita několikrát, v roce 2001 i pro boj s mimozemskou entitou Imperiex, která ničí celé planety. Zlatou zbroj ale v komiksu neoblékla jen Diana, svou vlastní má i její matka Hippolyta a v komiksu Rise of an Olympian z roku 2009 měly orlí zbroj i další dvě Amazonky - jednu stříbrnou a jednu bronzovou, aby Dianu doplnily.
kde-se-vzala-zlata-zbroj-wonder-woman
| DC Comics
Je tedy více než jasné, že zlatou zbroj Diana vždy oblékala pro své největší a nejnebezpečnější bitvy. Ve snímku Wonder Woman 1984 ji čekají hned dva nebezpeční protivníci - Cheetah a Max Lord, a jestli se jejich síly spojí, není divu, že i Wonder Woman potřebuje výživnější munici.