Pravý Vlk z Wall Street žaluje producenta Scorseseho filmu

Pravý Vlk z Wall Street žaluje producenta Scorseseho filmu
Vlk z Wall Street | Paramount Network
Nejdříve je třeba říct, že Belfort nemá vůbec nic proti samotnému ději celé adaptace. Po uvedení filmu, který slavil úspěch jak v rámci tržeb (392 milionů dolarů celosvětově), tak i u kritiků, prohlásil, že Scorsese zcela přesně vystihl onen divoký a skandální život, který byl opravdu plný drog, sexu a vulgarity. Vlastně si i myslí, že to Scorsese pojal ještě relativně něžně. Věci se ale změnili poté, co Belfort zjistil, že jednou z produkčních společností, která snímek financovala, je i Red Granite Pictures. Tato společnost totiž momentálně čelí obvinění ohledně zpronevěry až 248 milionů dolarů. Belfort prý neměl vůbec ponětí o tom, že film byl vytvořen z kradených peněz, přičemž tvrdí, že celý tento skandál zcela poskvrnil práva k jeho příběhu, která celé společnosti prodal.
Ohledně Belfortova obvinění se však společnost vyjádřila následovně: "Žaloba Jordana Belforta není nic jiného než zoufalý a neuvěřitelně ironický pokus se vymanit z dohody, která ho poprvé v životě učinila bohatým a slavným skrze legální prostředky."
Vypadá to, že onen odkaz chamtivosti, který snímek vytvořil, úspěšně přežívá dále. Vzhledem k tomu, že celý film se zaměřuje na skupinu lidí, která si vydělává okrádáním druhých, je ono nařčení opravdu poněkud ironické. Podle advokáta společnosti totiž sám Belfort ze slíbených 110 milionů korun zaplatil investorům pouze jednu desetinu.
Co si o Belfortově obvinění myslíte vy?
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio