Avengers: Endgame - jak starý je Captain America na konci filmu?

Avengers: Endgame - jak starý je Captain America na konci filmu?
Avengers: Endgame | Marvel Studios
Filmy s časovými paradoxy vyvolají vždy hromadu otázek a většinou je lepší se v nich příliš nenimrat (už proto, že pravidla tu pevně nastavená nejsou a ani být vlastně nemohou). Vzhledem k tomu, na jak velké časové ploše se Endgame odehrává, se ale nabízí jedna otázka, na kterou lze odpovědět - kolik vlastně bylo na konci filmu Capovi, pokud zůstal v roce 1949?
Podle scénáře je Capovi na konci filmu 112 let! K tomu si dáme pár čísel. Steve Rogers se narodil 4. července 1918. V chladných vodách severního Atlantiku havaroval v roce 1945, tehdy mu tedy bylo cca 27 let. Endgame se odehrává v roce 2023 a v té době je Cap rozmrazený 12 let. Můžeme tak předpokládat, že je mu 39. Následně se vrátí do roku 1949, kde již nadobro zůstane. Do roku 2023 mu zbývá 74 let a to zhruba odpovídá (respektive by mu bylo 113 let, ale nejspíš ten rok zkrátka ještě narozeniny neoslavil).
112 let je hodně, ale jsme v superhrdinském žánru a navíc je Steve geneticky upravený, tak třeba vyjma svalů dostal jako bonus i prodloužený život. A pokud někdo bude brblat, že cokoli přes sto je prostě šílenost, nezapomínejme na to, kolikáté narozeniny letos oslavil Kirk Douglas...
avengers-endgame-jak-stary-je-captain-america-na-konci-filmu
avengers-endgame-jak-stary-je-captain-america-na-konci-filmu-1