Star Wars: Vzestup Skywalkera - Návrat Palpatina původně vůbec nebyl v plánu

Star Wars: Vzestup Skywalkera - Návrat Palpatina původně vůbec nebyl v plánu
Star Wars: Vzestup Skywalkera | 20th Century Fox
Colin Trevorrow, režisér Jurského světa (2015), měl očividně zcela jinou vizi o tom, jak by měl Star Wars vypadat. V nedávném rozhovoru potvrdil, že návrat císaře Palpatina nikdy neplánoval:
„Přivést zpátky císaře byl Abramsův nápad, když byl přibrán na palubu. Upřímně to bylo něco, nad čím jsem nikdy neuvažoval. Za to ho uznávám. Před úplným odemčením celého příběhu nás brzdil složitý zámek, on však našel klíč.“
Přestože byl Trevorrow z režisérského křesla sesazen, dočká pochvalné zmínky za to, kolik práce pro vymyšlení příběhu vynaložil. Je však návrat císaře opravdu dobrým nápadem? Osobně mi přijde, že ono babrání se v předchozích trilogiích může být přeci jen více na škodu. Ano, mnozí čekali, že Snoke bude novou náhražkou pro Palpatina, nicméně po jeho smrti si asi mnozí řekli, že to nakonec zkusí se samotným originálem. Samozřejmě ještě nevíme, v jaké formě se Palpatine zpátky na scénu vrátí. Nicméně jeho "konečná" smrt v původní trilogii byla hezky poetická právě z toho důvodu, že ji zavinil právě Darth Vader, kterému Palpatine vdechl život. Bojím se tedy, že jeho návratem by mohli tvůrci krapet pošpinit odkaz, který vznikl v Návratu Jediho (1983). Ale nechme se překvapit.
Co si o císařově návratu myslíte vy?
vzestup-skywalkera-navrat-palpatina-puvodne-vubec-nebyl-v-planu-1
vzestup-skywalkera-navrat-palpatina-puvodne-vubec-nebyl-v-planu