První fotky a datum premiéry nejočekávanějšího filmu roku!

První fotky a datum premiéry nejočekávanějšího filmu roku!
The Irishman | Netflix
Řeč je pochopitelně o dlouho chystaném a odkládaném opusu Martina Scorseseho The Irishman. Snímek, který byl poprvé oznámen již roku 2008, bude později tohoto roku uveden ve vybraných kinech a na Netflixu, jenž převzal práva roku 2017. Jedná se již o devátou spolupráci mezi Scorsesem a jeho dřívějším dvorním hercem Robertem De Nirem, který ztvární postavu Franka Sheerana, nájemného vraha se styky se zločineckou rodinou Bufalino. Skutečný Sheeran před svou smrtí roku 2003 přiznal, že zabil slavného Jimmyho Hoffu, šéfa odborového svazu International Brotherhood of Teamsters. Hvězdný casting pak doplňuje Al Pacino v roli Hoffy, Joe Pesci, Harvey Keitel, Jesse Plemons, Anna Paquin nebo Bobby Cannavale, zatímco scénář podle knihy Charlese Brandta obstaral protřelý veterán Steven Zaillian (Schindlerův seznam, Americký gangster).
Jejich společný výtvor budou mít diváci možnost poprvé spatřit na zahajovací
Irčan
Irčan | Netflix
noci Filmového festivalu v New Yorku (New York Film Festival), jenž letos startuje 27. září a potrvá do 13. října. Společnost Film at Lincoln Center, která festival uvádí, ve svém prohlášení popsala snímek jako "bohatě vyzdobenou epiku amerického zločinu; hutný a komplexní příběh odvyprávěný s udivující proměnlivostí." V prohlášení dále stálo: "Je to film o přátelství a loajalitě mezi muži, kteří páchají nevýslovné činy, a o možnosti vykoupení ve světě, kde se taková možnost zdá stejně vzdálená jako Měsíc."
Spokojeně přitakává i ředitel festivalu Kent Jones: "The Irishman je najednou tolika věcmi - je bohatý, zábavný, zneklidňující a, jako všechny skvělé snímky, absolutně neobyčejný. Je to práce mistrů, vytvořená pod takovou kontrolou filmového umění, jakou jsem za život spatřil jen párkrát, a odehrává se s takovou rafinovaností a lidskou intimností, až mě to skutečně oslnilo."
Aby také ne, když všichni dobře vědí, jak velký úspěch znamená pořádání světové premiéry natolik opulentní filmařiny. Festival loni zahajoval s úspěšnou Favoritkou, která už předtím zažila promítání v Benátkách a Telluride, a rozhodně postrádal ten premiérový nádech velkého filmu.
Spokojený je také režisér Scorsese. "Je to obrovská pocta. Hluboce obdivuji odvážný a vizionářský výběr, který festival publiku rok co rok předkládá. Zaměřuje se na to, aby přinesl povědomí o kinematografii z celého světa. Jsem vděčný za příležitost premiérově uvést můj nový film v New Yorku spolu s mým skvělým obsazením a týmem."
Velkou pozornost k filmu mimo jiné přitahuje i fakt, že se v něm budou takřka osmdesátiletí herci digitálně omlazovat, jelikož příběh má pokrýt celá desetiletí Sheeranova života. Robert De Niro se výsledku tohoto procesu rozhodně nebojí a je zatím nadšen. "Myslím, že je to skvělé. Něco z toho už jsem viděl, a je to skvělé. Lidé na tom odvádí úžasnou práci a nemohu se dočkat, až to celé uvidím poskládané dohromady." Dobře si v této souvislosti prohlédněte dva přiložené obrázky (jeden jako titulka článku, druhý níže - pozn. redakce), které jsou vůbec prvním nahlédnutím do výsledné podoby projektu.
Irčan
Irčan | Netflix
Pokud omlazování skutečně dopadne na výbornou a nenaruší sledování filmu, mohli bychom na podzim opravdu dostat nejlepší snímek roku. Nebo o tom pochybujete?
Poznáte herce v ikonických siluetách? II. část