Ty největší chyby ze Hry o trůny

Ty největší chyby ze Hry o trůny
Hra o trůny | HBO

!!!ČLÁNEK OBSAHUJE SPOILERY!!!

Zde je seznam těch největších chyb, které tvůrci Hry o trůny udělali. Nutno uznat, že se z tohoto seriálu stal takový fenomén, že to fanoušci tvůrcům jistě s přivřením očka odpustili. :-) I když je skutečně velká řádka těch, kteří jsou s finále nečekaně nespokojeni. Na druhou stranu je třeba přiznat, že jeho tvůrci si nejspíš skutečně sáhli až na dno svých sil. Ostatně to odhalil i vydaný dokument Poslední hlídka. Je patrné, že všichni toho měli plné kecky. Pravda, nebylo to perfektvní, ale všichni dělali, co mohli s ohledem na podmínky, které jim byly nastaveny.
Největší chybou bylo určitě to, že se tvůrci rozhodli natočit pouze šest dílů. Neměli tak dostatečný prostor vysvětlit mnoho aspektů, které tolik sérií předtím budovali, a řada otázek tak zůstala nezodpovězena. Tohle diváky asi rozčiluje nejvíce. Tyto věci se skutečně nepovedly a odpovědi se už nikdy nedozvíte:
Armáda nemrtvých - hovoří se o ní od samého začátku seriálu, ale první pořádné setkání s ní čekalo na diváky až v rámci 5. série. Nikomu nemohla ujít její významnost. Ani záhadný původ nemrtvých, důvod jejich samotné existence či jejich láska k různě točivým symbolům. Na nic z toho se ale vlastně nikdo nedočkal odpovědi. Nemrtví padli, s nimi i jejich vládce a šmitec. Proč se s tím tedy tolik piplali?
ty-nejvetsi-chyby-ze-hry-o-truny-9
ty-nejvetsi-chyby-ze-hry-o-truny-10
Původ Jona Sněha i jeho oživení - i jednu z nejoblíbenějších postav neminula nedotaženost celého seriálu. Nikdo vlastně ani neví, proč je tak důležité, že je Targaryen. Pro samotný děj to ani nemá význam. Stejnou záhadou je i to, proč ho nakonec nechali oživit, když Jona pak v příběhu upozadili a smysl tak významné události vyšuměl.
ty-nejvetsi-chyby-ze-hry-o-truny-7
Hra o trůny | HBO
A stejné je to i s Branem Starkem. Bran má nevídané nadpřirozené schopnosti, což je důvod, proč si ho Tříoká vrána vybral za svého nástupce. Nikdo ale pořádně nevysvětlil povahu a původ vrány, ani Branových schopností. Ani toho, proč Noční král touží Vránu zabít. Nebo proč Děti lesa vůbec Nočního krále stvořili? Tříoká vrána k nim měl viditelně blízko, žil u nich, chránili ho a Noční král ho chtěl zabít... A kdo se tedy stal králem? Bran, nebo Tříoká vrána?
ty-nejvetsi-chyby-ze-hry-o-truny-5
Hra o trůny | HBO
Dalším příkladem nedomyšlenosti je i těhotenství Cersei. Proč jsme se dozvěděli, že je v očekávání, když z toho nic nebylo?
ty-nejvetsi-chyby-ze-hry-o-truny-8
Hra o trůny | HBO
Pak tu máme situaci, kdy Cersei od svých lidí dostane ujištění, že Rudá bašta nebyla nikdy dobyta. Ovšem scenáristé jaksi zapomněli na to, že ji dříve nechali dobýt během Robertovy rebélie.
ty-nejvetsi-chyby-ze-hry-o-truny-4
Hra o trůny | HBO
Sam Tarly - u této postavy je také několik nejasností. Autoři seriálu rádi hovoří o jeho starším bratrovi Diskonovi, ale problémem je, že právě Sam Tarly je oním starším bratrem. To, že je prvorozený, je základem celého jeho příběhu i hlavní důvod toho, proč přišel na Černohrad.
ty-nejvetsi-chyby-ze-hry-o-truny-3
Hra o trůny | HBO
Kouzelný náhrdelník rudé čarodějky. Jak víme, je to její zdroj mládí a krásy. Když si ho sundá, stane se z ní vetchá stařena. Ovšem minimálně v jedné scéně, při níž se svůdná čarodějka koupe, ho na krku nemá a vypadá stále stejně. Asi zázrak.
ty-nejvetsi-chyby-ze-hry-o-truny-2
Hra o trůny | HBO
A pak je tu Daenerys. Až do poslední chvíle byla jednou z kladých a nejsympatičtějších hrdinek seriálu. Řadu lidí proto šokoval její náhlý přerod v jedno z největších monster seriálu. Inu i Dany narazila na to, že scenáristé jaksi zapomněli, že mají k dispozici pouze šest dílů a do takové nálože se vám postupná přeměna v šílenou královnu prostě nevejde. Takže bohužel, vzalo to s ní rychlý konec. Co na tom, že už jsme se nedozvěděli, co všechno ji k tomu dohnalo a kde se začalo její šílenství rodit?
ty-nejvetsi-chyby-ze-hry-o-truny-1
Hra o trůny | HBO
Královo přístaviště - tady zima asi ještě nepřišla. Toto je totiž jediným místem, kam za celou dobu nedopadla ani vločka; a to celých devět let neslyšíme nic jiného než že zima se blíží.
ty-nejvetsi-chyby-ze-hry-o-truny
Hra o trůny | HBO
A to ani nemluvím o tom, že tam, kam zima dorazila, jsou hrdinové celou dobu převážně oblečení do kožichů, vločky se sypou všude, ohně planou kde to jen jde a přesto nikdo v celém seriálu nemá jedinou čepici! I když občas si někdo nasadí kapuci. :-D
ty-nejvetsi-chyby-ze-hry-o-truny-6
Hra o trůny | HBO