Děsivé vize Černého zrcadla se vrací. Na co se můžeme těšit v páté řadě seriálu?

Děsivé vize Černého zrcadla se vrací. Na co se můžeme těšit v páté řadě seriálu?
Černé zrcadlo | Netflix
Nedlouho po odvysílání čtvrté řady přišel teaser, který indikoval, že děsivý britský seriál Černé zrcadlo (2011) se vrátí ve své páté řadě. Začátkem června se konečně dočkáme, ovšem zároveň nás čeká i pár změn. Pátá řada bude mít totiž pouze tři epizody. Seriál se tak vrací ke svým počátkům, protože první dvě série se třemi epizodami začínaly také. Důvodem kratší série bylo podle jejího tvůrce Charlieho Brookera komplikované natáčení interaktivního filmu Bandersnatch, který měl původně spadat do páté série, nakonec ale vyšel již v prosinci minulého roku. Doufejme ale, že kvalita předčí kvantitu. Brooker se mimo jiné vyjádřil, že bude obsahovat jak typickou nihilistickou atmosféru, tak i odlehčené momenty, kterých však bude o něco více než v předchozích řadách.
A o čem vlastně jednotlivé epizody budou?

1. Striking Vipers

Příběh vypráví o dvou přátelích z vysoké školy, kteří se po letech odloučení opět setkají, což spustí řadu událostí, které navždy změní jejich životy. V hlavní roli se představí Anthony Mackie.

2. Smithereens

Černé zrcadlo
Andrew Scott hraje taxikáře, kterému se během jednoho dne vymkne z rukou hned několik věcí najednou.

3. Rachel, Jack and Ashley, Too

Černé zrcadlo
Mladá dívka si vroucně přeje setkat se se svou nejoblíbenější popovou zpěvačkou (Miley Cyrus). Prostřednictvím moderní technologie se jí ono přání více méně splní, ale ne vše proběhne podle jejích představ.
Seriál bude premiérován 5. června 2019 na Netflixu. Budete se koukat?