Trailer: Cesta ze Země na Měsíc se zvrtne v existenciální noční můru

Trailer: Cesta ze Země na Měsíc se zvrtne v existenciální noční můru
Aniara | Magnolia Pictures
Očekávaný snímek si již získal pozornost značně netradičním uvedením na filmovém festivalu ve švédském Göteborgu - diváci ho mohli zhlédnout v moderním bílém sarkofágu, aby co nejvíce pocítili úzkost postav filmu.
Technologie se jmenuje The World's Most Claustrophobic Cinema, viz trailer:
Ale zpátky k samotné Aniaře, která relativně tradiční sci-fi zápletku (Země končí a lidé migrují na novou planetu) pojímá jako psychologickou hru:
Aniara
Trailer nabízí hodně intenzivní atmosféru, několik opravdu krásných záběrů a současně má pořád dost technického koření, aby potěšil i hardcore scifisty.
Aniara bude premiérově uvedena v českých kinech v rámci festivalu Febiofest a to v CineStar Praha na Andělu ve dnech 21, 22 a 23. března.
Oficiální text distributora: Pozemšťané chtějí opustit poničenou planetu a Aniara je jednou z mnoha kosmických lodí, která je převáží za novým životem na Marsu. Nálada je optimistická a podmínky na palubě skvělé. Brzy po startu je však Aniara vychýlena z kurzu a čelí oklice, která potrvá celé roky. Znepokojivý a velice věrohodný sci-fi snímek našel inspiraci v básni Aniara spisovatele Harryho Martinsona, oceněného Nobelovou cenou.
Aniara
Aniara