Vetřelec: Covenant - Noomi Rapace měla původně ve filmu mnohem větší roli

Vetřelec: Covenant - Noomi Rapace měla původně ve filmu mnohem větší roli
Prometheus | 20th Century Fox
Elisabeth Shaw byla v podání Noomi Rapace dostatečně silná postava, aby se mohla stát plnohodnotným nástupcem Ripleyové. Konec Promethea nás navnadil na její cestu k Inženýrům a když konečně přišlo pokračování s názvem Vetřelec: Covenant, z Elisabeth byla pouhá vzpomínka. Tajemství, které měl divák odhalit. Což není úplně to, o co jsme upřímně stáli. A evidentně to tak původně neviděli ani tvůrci, dokud si studio neduplo.
O původní podobě příběhu se nově rozpovídal creature designer Carlos Huante a přinesl několik zajímavých informací: "V první verzi scénáře, která se jmenovala Paradise/Prometheus 2, byla Shaw naživu. Našli jí, jak se na planetě schovává před Davidem a ona jim poté pomohla utéct. Řekl jsem Ridleymu, že moje žena a tchyně, samo o sobě hodně silné osobnosti, přímo milují postavu Shaw a její herečku víc než všechny ostatní postavy ve filmu. Žánr sci-fi jim obvykle nic neříká, ale Prometheus se jim líbil kvůli Noomi. Myslím, že pak studio rozhodlo o tom, že se nevrátí. Jaká škoda."
Moment, android David nakonec nestvořil Vetřelce?
Téma24. 2. 2018
Moment, android David nakonec nestvořil Vetřelce?
Huante dále rozvedl, jak došlo k tomu, že Elisabeth Davida nakonec dala dohromady: "Během cesty ho nechala viset zvnějšku lodi a nechtěla s ním nic mít. Jenže byla osamělá a on byl jediný, s kým mohla mluvit. Tak za ním chodila, povídali si. Nakonec přinesla jeho tělo, připojila mu na něj hlavu a během cesty k Inženýrům se postupně spřátelili. Když později na místo dorazili a David již svým způsobem Shaw miloval, řekl jí 'Věříš mi, věříš, že tě miluji a udělám cokoli pro to, abych tě ochránil?', ona řekla "ano" a David vyhladil inženýry. To ale Elisabeth zaskočilo, protože s nimi chtěla mluvit."
To, co Haunte uvedl, se rozhodně více blíží vizi, jakou Ridley Scott představoval, když o projektu prvně mluvil. Těžko říct, proč nakonec došlo k tak radikálním změnám. Co vy na to, brali byste verzi, o jaké Haunte mluví, nebo Vám vyhovuje, jakým směrem se nakonec pokračování vydalo?
Noomi Rapace
Michael Fassbender, Guy Pearce