Kevin Hart o víkendu odmaturoval. Bude to ale na úspěch stačit?

Kevin Hart o víkendu odmaturoval. Bude to ale na úspěch stačit?
Night School | Universal Pictures
A bude to podle všeho platit i pro jeho novinku Night School, v níž si Hart žije docela slušný život do chvíle, než narazí na to, že bez maturity to zkrátka do vyšších pater nedotáhne. A návrat do školy po letech nikdy není jednoduchý. Snímek otevřel na prvním místě za 28 milionů, přičemž stál o pouhý milion více. Vzhledem k tomu, že si jen v amerických kinech dojde minimálně pro 70, bude mít Hart další lokální hit. A celosvětově to zase nejspíš velkou díru do světa neudělá, protože tam Hartovy komedie obvykle utrží třetinu toho, co ve Státech. Celosvětově tak bude Night School ve výsledku cca na stovce.
Letos není úplně silný na animáky (rozhodně jich moc nebylo), takže to Warneři o víkendu zkusili s kreslenou taškařicí Yeti: Ledové dobrodružství. Přestože se film dočkal obstojných recenzí a chyběla konkurence, snímek skončil druhý s pouhými 23 miliony (a to šel do čtyr tisíc kin). Protože stál 80, nemají zřejmě ve studiu moc velkou radost. Ale třeba se z něj vyklubá trvalka (ostatně, animáky mívají životnost delší) a nakonec se produkce dostane do zelených čísel. Ze zbytku světa zatím přistálo 15 milionů.
Poslední novinkou v TOP10 je Hell Fest: Park hrůzy na šestém místě. Pro fanoušky žánru nadějná látka (parta teenagerů utíká před maskovaným zabijákem v hororovém lunaparku) dokázala podle reakcí využít svůj potenciál způli. A tomu odpovídá i vlažnější start za 5 milionů dolarů. Film nicméně téměř stejné peníze stál a s takovou si bez problémů vydělá. Jen z toho nekouká žádná žánrová senzace (na rozdíl od Sestry, která již z celého světa vystrašila z diváků 330 milionů, což je nejvíce z universa Conjuring).
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Yeti: Ledové dobrodružství
Hell Fest: Park hrůzy