Šest let po tragické smrti míří do českých kin intimní portrét Whitney Houston

Šest let po tragické smrti míří do českých kin intimní portrét Whitney Houston
Whitney | Altitude Film Distribution
Whitney Houston
| Bohemia Motion Pictures
Svého času nejprodávanější, nejúspěšnější či nejoceňovanější, i takovými přívlastky lze označit zpěvačku a příležitostnou herečku Whitney Houston (Osobní strážce, Záblesk slávy). Její výjimečný talent a sláva byly však podobně jako u řady jiných ikon světového šoubyznysu vykoupena cenou nejvyšší. Šest let po její předčasné smrti přichází britský režisér Kevin Macdonald, který už s velkým úspěchem zpracoval film o Bobu Marleym, s oficiálním a rodinou Whitney autorizovaným dokumentem. Právě nejbližší rodina v něm poskytla exkluzivní rozhovory a záběry z jejího života, které spatří veřejnost úplně poprvé.
Dokumentární film Whitney měl světovou premiéru na filmovém festivalu v Cannes, kde o něm režisér Kevin Macdonald prohlásil: „Ve smyslu pátrání po pravdě jsem natočil určitě svůj nejtěžší film. Mluvil jsem s více než 70 lidmi, ale jen 40 z nich se objevilo ve filmu. Mnozí z nich podváděli Whitney přes 30 let a ve své přetvářce pokračovali i před kamerou.“

Whitney: Trailer

Whitney
Zveřejněný trailer na Whitney dává tušit, že půjde pro všechny zúčastněné, pozůstalé z nejbližšího okruhu kolem Whitney Houston o dost citlivou záležitost. V upoutávce například zazní, že Whitney nade vše milovala svého otce, ale když ji zažaloval o 100 milionů dolarů, obrátilo jí to život vzhůru nohama... S největší pravděpodobností se tak dočkáme podobně otevřené dokumentární zpovědi jako v případě oscarového snímku Amy (2015), který pojednával o jiné "padlé hvězdě" hudebního průmyslu, o zpěvačce Amy Winehouse.
Whitney Houston
Whitney Houston