Avengers jsou neporazitelní, ani divoké matky na ně nestačí!

Avengers jsou neporazitelní, ani divoké matky na ně nestačí!
Life of the Party | Warner Bros.
Překvapení se samozřejmě nekonalo. Třetí Avengers jsou stále první a co víc, opět rekordní. Marvelovka Infinity War konečně zamířila do Číny a otevřela za rekordních 200 milionů (v rámci otvíráků zahraničních filmů). Pokud jde o celosvětové tržby, má film momentálně 1,6 miliardy, čímž pokořil všechny předchozí marvelovky (dosavadním rekordmanem byli první Avengers s 1,5 miliardy). Vzhledem k neutuchajícímu zájmu a faktu, že v Číně se filmu extrémně daří, by dvě miliardy neměly být žádný problém. Nejúspěšnější současná filmová divize znovu překonala sebe sama.
Přestože Avengers urvali z amerických kin o víkendu 62 milionů a znovu si zajistili první místo, ani novinky se za svůj výkon nemusí stydět. Druhá skončila komedie Life of the Party, kde hraje Melissa McCarthy ženskou, které najednou přistanou na stole rozvodové papíry. Ona se toho nelekne a navzdory pokročilému věku se vrátí do školy, aby si dodělala titul. McCarthy režíroval ve filmu její manžel Ben Falcone, s nímž natočila již dvě komedie - Tammy a Šéfku. Ty otevíraly okolo dvaceti milionů a vždy si na sebe bez problémů vydělaly. Life of the Party má sice "jen" 17, 8 jako startovné, ale podobné číslo a druhé místo není ve chvíli, kdy řádí v kinech jako černá ruka Avengers, vlastně vůbec špatná vizitka. Což platí i pro třetí místo žebříčku.
Tam je další, poslední novinka v TOP10 - drama Breaking In. V něm Gabirelle Union vyrazí s dětmi do domu otce, který nedávno zesnul. Dům je brutálně high-tech a když se do něj vloupají lupiči, ironií osudu zůstane Union (na rozdíl od svých ratolestí) uvězněná venku. A přirozeně chce dovnitř, lumpy zabít a děti zachránit. Dokážete si představit lepší film na Den matek? Distributor na to vsadil a vyplatilo se. Film sice skončil až třetí, ale má 17,6 milionů za první tři dny a stál 6! V Universalu si mohou hodně gratulovat. 
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
34daf179
Avengers: Infinity War