Tammy

49%
Tammy
Tammy

Poté, co čerstvě propuštěná žena zjistí, že jí manžel zahýbá, vydá se na divokou cestou se svou alkoholickou babičkou.




Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
3
Tammy je určená snad jen americkému publiku, které má v oblibě tuhle nesympatickou obtloustlou herečku. Snímek je směsí trapnosti a nudy ,který po celou délku filmu nabízí mix čehosi nechutného pro mé oči. Melissu nepovažuji za dobrou herečku a už vůbec né komičku. Její role jsou založené jen na tom, že je tlustá a nemotorná. Tomuhle humoru já se prostě nezasměju.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
6
Ztratila práci a manžel nevěrný. To je na jeden den pro obyčejnou ženskou až moc. A tak nezbývá než silně bouchnout do stolu, nechat veškeré starosti za sebou a vyjet jen tak do světa. A pozor, babičku s náturou, jakou svět neviděl, sebou. Inu, ryze ženská divočina, která může připomenout třeba obdobný námět ženského výletu, byť z jiného důvodu a v jiné atmosféře, ve snímku z roku 1991 ´Thelma a Louise´, kde si jednu z hlavních rolí taktéž střihla Susan Sarandon, nyní v roli oné kontroverzní babičky. Snímek typicky svou náturou divoký a prostě ženský, avšak právě s námětem takovým, u kterého je těžké odhadnout, jestli něco takového ještě dnes po divácké stránce osloví. Přeci jen je to motiv z období hlavně devadesátých let. Příběh vytváří dojem jako spleť různých scének na pomezí absurdity a přesvědčení, že pořádně naštvat ženskou nemusí někdy dopadnout dobře. Snímek se snaží být vtipný ve své energetické ztřeštěnosti, ale hodně často výsledný dojem selhává. Zbytečně moc se místy tlačilo na pilu, takže to vypadá, jakoby jinak skvělé herečky hodně často přehrávali. Příběh vnučky a babičky, které si prostě, jak se jednoduše říká, vyhodili z kopýtka, má svůj komediální potenciál a snímek rozhodně zábavný je, jenom by to občas chtělo v onom návalu všeho možného i nemožného velmi silnou brzdu. Hlavně co se týče až přílišného fekálního humoru, který je skutečně na škodu.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
5
Tammy přijde o práci i o manžela, což celkem není divu, protože jako zaměstnankyně je nemožná a jako manželka podle všeho taky. Obecně mě ty komedie o ženách s nadváhou, vrozenou nešikovností a smůlou, které se snaží najít v životě štěstí a lásku (viz Bridget Jonesová) hodně baví, protože mi přijde, že jsou o běžných lehce potrhlých ženách a ne o nějakých modelkách, které člověk zná jen z televize. Ale Melissa McCarthy je prostě na mě ve své roli už moc hrubá a přízemní a vlastně nejlepší je na ní její babička v podání Susan Sarandon, se kterou se vydává na cestu a díky péči o ní (protože babička dost pije a je lehce promiskuitní) teprve získává sama Tammy trochu životní zodpovědnosti. Takže průměr, nijak zvlášť vtipný film, i když loupež v maloměstském fastfoodu s pytlíkem přes hlavu a následné vracení peněz je docela humorné.

Dodatečné informace

Původní název:
Tammy (více)
  • USA Tammy
  • USA Bas Belasi
  • USA Tammy: Fora de Controle
  • USA Tammy - Voll abgefahren
  • USA Тами
  • USA Тэмми
Premiéra v ČR:
26. 12. 2015
Země původu:
USA
Rozpočet:
20 mil. USD
Tržby:
100,53 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Tammy je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch