Dokáže nejúspěšnější herec současnosti prolomit prokletí videoher?

Dokáže nejúspěšnější herec současnosti prolomit prokletí videoher?
Rampage: Ničitelé | Vertical Entertainment
Což tak nějak platí pro většinu (těch úspěšnějších) adaptací. O víkendu to zkusil Dwayne Johnson. Pokud by měl někdo prolomit ono prokletí, je to jednoznačně on. Momentálně bychom těžko mezi mužskými herci našli většího miláčka amerického publika. Nemluvě o tom, že má herec nyní jedinečnou pozici díky megaúspěchu Jumanji - film vydělal v Americe neskutečných 403 milionů dolarů a stal se tak nejúspěšnějším filmem studia Sony vůbec (což v praxi znamená, že mimo jiné porazil i bondovky).
Rampage: Ničitelé má v rámci adaptací videoher tu výhodu, že vychází z tak prostoduché hříčky, až nemohli tvůrci vlastně moc zkazit - směli se vydat kterýmkoli směrem, předloha je dějově nelimitovala vůbec. Výsledek vyšel podle americké kritiky napůl (doslova, film má na Rottentomatoes 50%), tržby jsou na tom podobně. Film startuje za 34 milionů na prvním místě, což není vyloženě málo, blockbusteru za 120 milionů dolarů by ale slušela více padesátka. Celosvětově má film naštěstí po pár dnech 150, takže základ slušný. Teď jen jestli mu vydrží dech. Určitě z toho nebude trvalka ve stylu Jumanji, ale pokud zafunguje Johnsonova star-power, možná se film podívá k půl miliardě. A kdyby se to povedlo, prokletí by konečně bylo prolomeno.
Nějaký ten kus koláče navíc Rampage ukradl hit minulého týdne, horor Tiché místo. Sice skončil o druhém víkendu druhý, ale prohrál o pouhé dva miliony a na kontě má již 99 milionů dolarů. Vzhledem k tomu, že stál pouhých 17 a celosvětově má 151, bezpochyby se zapíše mezi nejúspěšnější žánrovky vůbec. To nečeká hororovou novinku Vadí nevadí, která startuje na trojce: otevřela totiž "jen" za 19. Uvozovky proto, že stála 3.5, takže navzdory (na horor) slabšímu startu a mizerným recenzím si studio mne ruce. Megahit z toho nebude, ale film je zaplacený a již bude jen svým tvůrcům vydělávat.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Emily Blunt
8eff4187