Sexy Jennifer Lawrence svedla souboj s Bruce Willisem pouze o druhé místo

Sexy Jennifer Lawrence svedla souboj s Bruce Willisem pouze o druhé místo
Rudá volavka | Twentieth Century Fox
Pokud jde o konkrétní čísla, urval Black Panther o víkendu na domácí půdě 66 milionů dolarů a celosvětově má milionů 899. Neuvěřitelná jízda...
... a samozřejmě zdrcující pro novinky. Konkurenční studia to přesto zkusila se špionážní Rudou volavkou s tváří Jennifer Lawrence a Přáním smrti, které přeje zločincům Bruce Willis. Na body lépe dopadla Lawrence. Její snímek skončil druhý s debutovými 16.8 miliony a má průměrné recenze. Ve výdrži by mohlo pomoci to, že v něm Lawrence není jen oblečená (tohle se vždycky mezi fanoušky rychle rozkřikne) a celosvětově už film utržil 43 milionů. Bohužel stál studio 69, takže bude ve výsledku potřebovat nějakých 200 mega. A těžko říct, jestli má Lawrence u diváků stále tak silnou star-power.
Když už jsme u star-power, logicky se přesuneme k Willisovi. Na toho jsme v kinech nenarazili čtyři roky a jeho snaha o comeback v recenzích naprosto pohořela. Je ale otázkou, jak moc je film opravdu špatný a do jaké míry může za tragické ohlasy špatné načasování. V téhle době zkrátka nemůžete se slávou uvést do amerických kin film, kde hrdina střílí (ač v zájmu dobré věci) lidi v ulicích. A politický kontext je v otrávených recenzích hodně cítit.
Willis se přesto nakonec možná malého comebacku dočká. Startovné na trojce za 13 milionů není moc, ale film stál jen 30 a paradoxně by mohlo zájem diváků přiživit to, že byl Willis tak dlouho ze hry (ne náhodou je na některých plakátech slogan Bruce je zpátky). Uvidíme, co na film řekne zbytek světa. Tam - stejně jako u nás - Přání smrti startuje až tento víkend.
Přání smrti
Winston Duke
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.