Počítačový program napsal vlastní kapitolu o brýlatém kouzelníkovi Harry Potterovi!

Počítačový program napsal vlastní kapitolu o brýlatém kouzelníkovi Harry Potterovi!
Zmijozelská kolej aneb Jak filmy o Harrym Potterovi maličko napravily největší chybu spisovatelky Rowlingové
Téma9. 12. 2017
Zmijozelská kolej aneb Jak filmy o Harrym Potterovi maličko napravily největší chybu spisovatelky Rowlingové
Dalšího dílu jedné z nejslavnějších knižních sérií spisovatelky Rowlingové se už asi nikdy nedočkáme. Nicméně vůbec to nebrání jiným lidem, aby si vymýšleli díly vlastní. A i když si člověk může dohledat stovky fan fikcí, které Potterovo dobrodružství prohlubují, unikátní příklad je, když se do toho pustí neživý objekt. Botnik Studios je seskupení spisovatelů, umělců a výrobců pracující se stroji, které využívají k tvoření zvláštních, ale i kreativních věcí. Do malíčku si vzali i Potterovskou sérii, obsah všech sedmi knih použili k naprogramování systému „predictive keyboard“, který následně vytvořil zcela vlastní kapitolu Potterovského universa. Příběh samozřejmě nedává absolutně žádný smysl, nicméně určitě stojí za přečtení, už jen kvůli některým popisům, které člověka určitě pobaví. Vybrali jsme a přeložili několik částí, které nám přijdou nepovedenější.  
Magie: Bylo to něco, o čem si Harry Potter myslel, že je velice dobré.
Ronovo Ron-tričko bylo stejně děsné, jako sám Ron.
„Co Ronova magie?“ nabídl Ron. Pro Harryho byl Ron hlasitým, pomalým a měkkým ptákem. Harry o ptácích nerad přemýšlel.
„Zamčeno“ řekl pan Schodiště, duch s otrhaným hábitem. Podívali se na dveře, křičeli, jak moc jsou zamčené, a ptali se jich, zda by se nemohly nahradit malou koulí. Heslo bylo: HOVĚZÍ ŽENY“ vykřikla Hermiona.
„Voldemorte, jsi velmi zlý a ošklivý čaroděj“, řekl surově Harry. Hermiona povzbudivě přikývla. Vysoký smrtijed nosil tričko, na kterém stálo: „Hermiona zapomněla, jak se tančí“ a tak mu Hermiona zabořila obličej do bláta.
„Už tak pohledný není“ pomyslel si Harry, když ponořil Hermionu do horké omáčky. Smrtijedi byli nyní mrtví, a Harry byl hladovější než kdy předtím.
Prase z Mrzimoru pulzovalo jako veliká žába. Brumbál se na něj usmál, položil mu ruku na hlavu a řekl: „Nyní jsi Hagrid.“

Odkaz, ze kterého si celý napínavý příběh můžete přečíst sami, najdete zde.
Které pasáže se nejvíce líbily vám?
Nejlepší komedie za posledních deset let