Animované hity zblízka: 11. část – Hledá se Dory

Animované hity zblízka: 11. část – Hledá se Dory
Hledá se Dory | Pixar
Na jedničku Dory sice úplně nestačila, ale i tak se jedná o moc hezkou pohádku s úžasnou animací. Perličky týkající se Hledá se Nemo jsme si již řekli, tak se pojďme podívat i na ty z Hledá se Dory:
Filmaři chodili na kurzy psychologie se specializací na adopci, aby si lépe poradili s příběhem úzkostlivé a zmatené Dory.
Hledá se Dory
Hledá se Dory
Albert Brooks (Marlin) podle slov filmařů zachránil snímek Hledá se Nemo, v druhém snímku proto dostal daleko větší prostor pro improvizaci.
Chobotničák Hank má sedm chapadel z konkrétního důvodu. Animátoři tvořili chapadla odděleně od těla a když je chtěli přidělat, zjistili, že jich pasuje jen sedm. Rozhodli se tedy tuto odchylku ve scénáři zachovat. Zajímavostí je i to, že každé chapadlo má 50 přísavek, tedy 350 přísavek celkem.
Hledá se Dory
Hledá se Dory
Skutečným oříškem pro animátory bylo to, jak Hanka správně vystínovat, aby výsledek jasně ukázal jeho jedinečnou texturu a barvu a aby se při tom všem dokázal dokonale maskovat. Celé to trvalo asi 22 týdnů.
Postava Becky se jmenuje po výrobní ředitelce Becky Neiman-Cobb, která ale trvá na tom, že jí není vůbec podobná. A pokud by vás zajímalo o jakého ptáka se v jejím podání vůbec jedná, tak vězte, že je to potáplice lední.
animovane-hity-zblizka-11-cast-hleda-se-dory
Hledá se Dory | Pixar
Ve snímku se objeví více jako 249 543 různých postav a ještě jedno dechberoucí číslo na závěr - celý film je složen z 289 240 840 obrázků.