Animované hity zblízka: 5. část – Velká šestka

Animované hity zblízka: 5. část – Velká šestka
Velká šestka
Pojďme se podívat na seznam zajímavostí, které jsme sezbírali:
Baymax je bezesporu úžasně roztomilou postavou a jak už jsme se dozvěděli v jiném studiu, vrcholem veškeré roztomilosti jsou tučňáci (samozřejmě nejvíce ti z Madagaskaru). Možná proto se filmaři nakonec rozhodli, že se právě u tučňáků inspirují a jejich chůzí rozpohybují i Baymaxe.
I u mikrobotů a jejich pohybů se tvůrci nechali inspirovat v přírodě. Předobrazem mikrobotů se stali mravenci a to, jak se pohybují v roji.
Velká šestka má 15 hlavních postav a vedle nich se ve snímku objeví dalších přes 660 animovaných osob. To dělá z Velké šestky nejobsazenější animovaný film studia Disney. Pro srovnání - v takovém Ledovém království  bylo použitých postav 270, 185 jich je v Raubíři Ralfovi a 80 v Na vlásku. Zajímavostí je, že každý z těch 670 a něco postav ve snímku nosí 32 různých kombinací oblečení, 32 různých tónů pleti a 32 různých druhů vlasů.
Velká šestka
Velká šestka
Scéna, ve které se Hiro prohání ulicemi San Fransokya, obsahuje 6000 lidí a pro její vznik animátoři vytvořili 23 čtvrtí města, 215 000 pouličních světel a 260 000 stromů.
Velká šestka je prvním společným animovaným celovečerním filmem studií Marvel a Disney Animation.
Předtím, než byl hotov scénář, pozvalo si studio všechny herce na velkou čtenou společnou zkoušku.
Alan Tudyk, který propůjčil hlas Alistairovi Kreiovim nosí studiu štěstí. Předtím totiž namluvil i vévodu z Kradákova v Ledovém království a krále Cukříka v Raubíři Ralfovi.
Na policejní stanici, kam přijdou Hiro a Baymax nahlásit ukradení mikrobotů, je vidět obrázek s princem Hansem z Ledového království s nápisem Hledaný.
Velká šestka je prvním filmem od roku 1998, v jehož hlavní roli se představí Asiat (od Legendy o Mulan, pokud nepočítáme Knihu džunglí 2 z roku 2003).
Postava Baymaxe je částečně založena na skutečném robotovi, který vzniká na robotickém institutu univerzity Carnegie Mellon. Jeho účelem by mělo být zastoupení zdravotních sester nebo asistujících doktorů.
Baymax je vysoký 183cm a váží 34 kg. Ale jen do té doby, než ho Hiro mechanizuje, v tu chvíli Baymax naroste na 213 cm a unese 453 kilo.
Velká šestka
Velká šestka
Animátoři pro bojovou výbavu Baymaxe zvolili karate, s ohledem na jeho velké proporce museli ale některé pohyby a chvaty upravit. Několik členů týmu dokonce v rámci přípravy chodilo do studia bojových umění na tréninky.
Aby se animátoři ujistili, že Hirova roztomilá mezera mezi zuby bude viditelná ze všech úhlů, přidali do jeho zubů ovladače, aby mohli zuby opravovat tak, jak budou potřebovat.
Go Go Tomagová rozhodně nepatří mezi typy lidí, kteří dávají najevo své emoce, je super a rezervovaná a právě z toho důvodu, aby byli animátoři schopni zachytit její vzhled a povahu správně, studovali odtažité kovboje v podání Johna Waynea, Clinta Eastwooda a Garyho Coopera.
Velká šestka
Velká šestka