Casey Affleck nebude předávat Oscara kvůli obvinění ze sexuálního obtěžování

Casey Affleck nebude předávat Oscara kvůli obvinění ze sexuálního obtěžování
Casey Affleck při přebírání Oscara za Místo u moře
Letos měl být jedním z předávajících Casey Affleck, který si loni naprosto zaslouženě odnesl sošku za svůj procítěný výkon v dramatu Místo u moře. Nakonec se s ním na pódiu nesetkáme. A opět jde o kauzu #metoo.
Celá situace se váže k roku 2010, kdy Affleck režíroval I'm Still Here a byl obviněn z toho, že během natáčení sexuálně obtěžoval ženu, která na filmu pracovala. Konkrétně byla situace následující: producentka Amandy White tvrdila, že jí Affleck nevyplatil mzdu poté, co s ním odmítla strávit noc v hotelu. Nadále mluvila o dusnu během natáčení a různých nevhodných návrzích. Sám Affleck její nařčení sice označil za "absurdní a nezasluhující si pozornost", později ale žalobu vyřešil mimosoudním vyrovnáním.
Bavit se v jiné atmosféře, asi by nikdo kauzu znovu nevytahoval. V napjaté době plné obvinění je ale jisté, že někdo "s podobným škraloupem" zkrátka nemůže předávat cenu v ženské herecké kategorii. Affleck to sám uznal a účasti na pódiu se dobrovolně vzdal. Kdo ho nahradí se v tuhle chvíli neví.
Casey Affleck, Michelle Williams
Casey Affleck