Duke Nukem: Největší řízek videoher se inspiruje u Deadpoola!

Duke Nukem: Největší řízek videoher se inspiruje u Deadpoola!
Duke Nukem | 3D Realms
Snímek nakonec "urvala" společnost Platinum Dunes Michaela Baye, která se zaměřuje hodně na horory (série Očista a remaky žánrových klasik z osmdesátých let) a také zaštítila oba díly Želv Ninja. Filmový Duke Nukem zatím nemá scenáristu ani režiséra, pokud jde ale o hlavní roli, hláškujícího videoherního svalovce si zahraje John Cena. Konkrétně producent Andrew Form k obsazení Ceny uvedl: "Nemáme scénář, ale v tuhle chvíli je na palubě. Pokud by se mu ale hotový scénář nelíbil, asi bychom se museli porozhlédnout jinde. Ale v tuhle chvíli je v hlavní roli.
Super Mario míří do kin. Natočí ho autoři nejúspěšnější animované série současnosti
Filmy2. 2. 2018
Super Mario míří do kin. Natočí ho autoři nejúspěšnější animované série současnosti
Cena rozhodně není ta nejhorší možná volba. Pravda, herecky má bývalý wrestler stále určité rezervy, rozhodně ale umí v rolích pobavit (ostatně se také proto v posledních letech úspěšně etabloval ve filmových komediích). A pokud jde o fyzickou stránku, je Cena legendární herní předloze dostatečně věrný.
Duke se postupem let objevil v 19 různých hrách. Tou nejúspěšnější, na kterou nedají dopustit ani čeští pařani, je Duke Nukem 3D z roku 1996. Namachrovaný macho borec patří k nejvýraznějším postavám herního světa. Černé brýle, doutník, nevybíravé hlášky, zlaté zbraně, červené tílko, bicepsy napnuté až k prasknutí, dívky padající k nohám. Zkrátka devadesátky v plné palbě, které Duka charakterizují. Stejně jako brutální likvidace nepřátel.
Otázkou je, jakým způsobem zapadne Duke Nukem do současné korektní hollywoodské vlny. Předloha si totiž opravdu na nic nehraje. Duke proslul hláškami typu "Hail to the king, baby!" (pozdrav krále, kočičko) či "I'll rip off your head and shit down your neck" (utrhnu ti hlavu a nas*ru ti do krku). Nějak si něco takového v době #metoo neumím moc představit v kinech. Producenti filmu by se nicméně - pokud jde o tón - rádi inspirovali u veleúspěšného Deadpoola. A to je něco, co by jim u diváků projít mělo.
duke-nukem-nejvetsi-macho-z-videoher-miri-do-kin
John Cena