Led, hlad a tajemný zabiják - hororový seriál Ridleyho Scotta slibuje nejděsivější podívanou letošního roku

Led, hlad a tajemný zabiják - hororový seriál Ridleyho Scotta slibuje nejděsivější podívanou letošního roku
The Terror | AMC
Děj nového seriálu The Terror, který včera odstartoval na obrazovce AMC, vychází ze stejnojmenné knihy Dana Simmonse. Ta se inspirovala skutečnými událostmi. Příběh se odehrává v roce 1847, kdy polární výprava sira Johna Franklina při hledání takzvané severozápadní cesty beznadějně uvízla v polárním ledu. Námořníkům dvou sesterských lodí Britského královského námořnictva Erebus a Terror začaly rychle docházet potraviny a většina jich onemocněla kurdějemi. Jakoby těch "radostí" neměla posádka málo, začal je vyvražďovat záhadný tvor nořící se z ledových hlubin.
V sérii The Terror se můžeme mimo jiné těšit na Ciarána Hindse, Jareda Harrise a Tobiase Menziese. Níže se podívejte na atmosférický trailer.
The Terror
Seriál má deset hodinových epizod a jeho recenze jsou vesměs nadšené. Momentálně The Terror drží na Rottentomatoes vysokou známku 86%, přičemž jako průměrná známka z recenzí vychází 8.09 z 10. Mnozí kritici navíc seriál označili jako nejděsivější show letošního roku. Podle všeho se máme na co těšit! Režiséry seriálu jsou Tim Mielants (Legion), Edward Berger (Patrick Melrose) a Sergio Mimica-Gezzan (Poslední loď).
The Terror
The Terror