Slavný herec se nechá zmenšit a postaví se gigantovi Winstonu Churchillovi

Slavný herec se nechá zmenšit a postaví se gigantovi Winstonu Churchillovi
Zmenšování (2017)
NEJTEMNĚJŠÍ HODINA (režie: Joe Wright)
Nejtemnější hodina: trailer | Universal Pictures / trailer
Jeden z nejpověstnějších politiků 20. století Winston Churchill bude v podání Garyho Oldmana prožívat "nejtemnější hodinu" Velké Británie. Stejně jako v případě velitele námořních sil, diplomata a politika, který snídal šampaňské a pro odvážnější slovo nešel daleko, je snímek one man show pro Oldmana. Ten za něj získal Zlatý glóbus a s největší pravděpodobností bude usilovat též o cenného Oscara.
Nejtemnější hodina
Nejtemnější hodina
Nejtemnější hodina se věnuje osudovým týdnům v prvních rocích 2. světové války, kdy Němci zahnali britské vojáky do přístavu Dunkerk a následoval Hitlerův pokus o dobytí Británie ze vzduchu. Churchill byl mužem, který se coby premiér postavil před lid a díky svému nezdolnému rétorickému umu vyburcoval k národní hrdosti a odvárcení katastrofy. Jak ale dokládá na dobové reálie bohatý film, sám Churchill však rozhodně neměl v politických kruzích na růžích ustláno.
Recenzenti prozatím filmu Nejtemnější hodina dávají 79 procent.

ZMENŠOVÁNÍ (režie: Alexander Payne)
Kristen Wiig, Matt Damon, Jim Taylor, Alexander Payne
Po "gigantovi" je tu pro změnu "prcek" Matt Damon. V novém filmu oscarového režiséra Paynea se ujal role člověka ve futuristické budoucnosti, který se rozhodne zmenšit, aby ulehčil životnímu prostředí a vlastnímu pohodlnému životu.
Matt Damon, Christoph Waltz
Zmenšování
Zajímavý výchozí bod filmu nicméně není dle řady kritiků dotažen do adekvátního konce. Chybí moment překvapení a sci-fi prostředí dle mnohých působí prvoplánově. Vidět ale Damona a další herce v utopické společnosti, kde každý obdělává svou zahrádku o velikosti jídelního stolu, může být docela příjemné odreagování. Vedle ekologické agitky a kritiky konzumu toho ale snímek prý mnoho dalšího nenabídne.
Tuzemští recenzenti prozatím dávají titulu Zmenšování 54 procent.

MOTÖRHEAD: CLEAN YOUR CLOCK (režie: Stefan Chirazi, Kai Swillus)
Motörhead: Clean Your Clock
Hudební vzpomínku na rock´n´rollovou úderku Motörhead v čele se zesnuvším Lemmy Kilmisterem přichystali všem fanouškům v koncertním záznamu Clean Your Clock. Jedná se o jedinečnou šanci vidět Lemmyho na jednom z posledních vystoupení v mnichovské hale Zenith z 20. listopadu 2015, tedy pouhých pět týdnů před smrtí rockera, který jel věrně na doraz až do samotného konce.

Seznam všech lednových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.