Borat, neboli Sacha Baron Cohen, zaplatí za Čechy pokutu Kazachům. Kvůli plavkám!

Borat, neboli Sacha Baron Cohen, zaplatí za Čechy pokutu Kazachům. Kvůli plavkám!
Vtípek, který si Češi neodpustili v kazašské Astaně, čímž poukázali na Boratovu domovinu, se nesetkal s pochopením úřadů. Představitel Borata, herec Sacha Baron Cohen, nicméně vtipálkům na sociálních sítích sděluje: "Pošlete mi údaje a důkaz, že jste to byli vy, a já pokutu zaplatím."
socialni-site-ziji-pripadem-cechu-kteri-se-v-kazachstanu-prevlekli-do-boratovych-plavek-co-na-to-herec-cohen
Vtipný je též e-mail, na který se postižení Češi mají obrátit. Překlad do češtiny totiž znamená "zatčeni za nošení vašich mankin".
Čeští turisté vzbudili pozornost kazašských úřadů minulý týden, když se vyfotili v Astaně v legendárních plavkách filmového Borata. Policie skupinku pokutovala za výtržnictví (každého částkou v přepočtu 1.500,-- KČ) a odvedla do vazby.
socialni-site-ziji-pripadem-cechu-kteri-se-v-kazachstanu-prevlekli-do-boratovych-plavek-co-na-to-herec-cohen-1
Snímek Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj národu (2006) byl prvním z řady kultovních děl, kde si hlavní roli zahrál Sacha Baron Cohen. Doku-fikce byla plná narážek a nebrala si servítky. Kazachstán z toho vyšel jako zaostalá diktatura, takže se na jednu stranu nelze jejich policistům a úředníkům divit, že narážka na Borata po letech se nesetkala s pochopením.