Idealistický právník nad propastí? Další proměna oscarového Denzela Washingtona

Idealistický právník nad propastí? Další proměna oscarového Denzela Washingtona
Denzel Washington a Colin Farrell
denzel-washington-roman-j-israel-esq-1
Denzel Washington
Kriminální thriller Roman J. Israel, Esq. (2017) měl premiéru na zářijovém festivalu v Torontu a do českých kin zamíří 11. ledna 2018. Denzel Washington v novince scenáristy a režiséra Dana Gilroye (Slídil, Bourneův odkaz, Ocelová pěst) hraje právníka z Los Angeles, který k práci přistupuje s ideály a odhodláním. Jeho celoživotním zaměřením je aktivismus, což si úplně netyká s právnickými žraloky velkého byznysu.
V jednu chvíli se mu ale život překotně změní a on bude muset volit mezi idealistickým aktivismem ve prospěch potřebných a pragmatickým, chladnokrevným činem, který mu zajistí holou existenci. Na jedné misce vah morálka, na druhé splátka hypotéky a život v nablýskaném velkoměstě. Vedle Denzela Washingtona se ve filmu představí Colin Farrell.

Roman J. Israel, Esq.: Trailer

Roman J. Israel, Esq.
Dan Gilroy opět přináší snímek, jehož titulní představitel je na hony vzdálen černobílým filmovým hrdinům. Ostatně, dokázal to na Oscara nominovaným Slídilem, který se zaměřil na téma bulvárních médií a vytváření senzacechtivých titulků za cenu hraničící mezi životem a smrtí. A i tentokrát byl titulní představitel na pokraji existence a pohyboval se v kulisách Los Angeles. Tak kde je ten bájný americký sen?