Replicas: Keanu Reeves klonuje v nové sci-fi svou rodinu

Replicas: Keanu Reeves klonuje v nové sci-fi svou rodinu
Replicas | Entertainment Studios
Neurovědec Will Foster (Keanu Reeves) má všechno - milovanou ženu, děti a zajímavou práci, kde může posouvat hranice a objevovat nové možnosti existence. A pak přijde autonehoda, během níž celá jeho rodina zemře. Will učiní nemyslitelné rozhodnutí - všechny přivede zpět k životu klonováním.
Taková je základní zápletka sci-fi thrilleru Replicas, který natočil Jeffrey Nachmanoff (seriál Ve jménu vlasti) a rozhodně nezní nezajímavě. Jak se téma povede převést na velké plátno, to napovídá nově uvolněný trailer.
Dokonalé repliky
Dojmy? Zatím nijak velké. Ano, jsme sice ve sci-fi žánru, druhý Matrix se ale skutečně nerýsuje. Zato silné drama s morálním dilematem? Tady už to vypadá, že by jsme mohli být doma. Vzhled robotů je sice tak trochu druhá cenová, ale pokud scénář dokáže udržet myšlenku a vykřesat z námětu nějakou tu originální dějovou kličku, možná se máme na co těšit.
Snímek zatím nemá datum premiéry. Pokud s ním ale studio hodlá zamířit do kin (což do velké míry záleží na samotném Reevesovi, neboť film produkuje jeho společnost), stane se tak pravděpodobně na konci letošního roku.
Dokonalé repliky
Replicas