The Irishman: Joe Pesci je konečně oficiálně na palubě nového gangsterského velkofilmu Martina Scorseseho

The Irishman: Joe Pesci je konečně oficiálně na palubě nového gangsterského velkofilmu Martina Scorseseho
Snímek bude vyprávět příběh nájemného zabijáka Franka "The Irishmana" Sheerana, který měl údajně prsty i ve vraždě bývalého prezidenta Kennedyho nebo zmizení odborového předáka Jimmyho Hoffy. Hlavní roli si zahraje Scorseseho bývalý dvorní herec Robert De Niro (naposledy spolupracovali před dvaceti lety na Casinu), Hoffu si zahraje Al Pacino (ten bude se Scorsesem spolupracovat úplně poprvé) a velkým hereckým návratem bude The Irishman pro "malého muže s velkým temperamentem" Joea Pesciho. Ten se ve filmu ujme role mafiánského bosse Russella Bufalinoa, který byl dlouhou dobu podezírán z toho, že se na Hoffově zmizení podílel.
Pesci, který proslul násilnickými rolemi ve Scorseseho Casinu a Mafiánech, odešel v roce 1999 do hereckého důchodu a ve filmech se objevoval již jen vzácně. Roli v The Irishman údajně před přijetím odmítl rovnou 50x. Plnohodnotný návrat na plátna kin, navíc pod taktovkou Scorseseho, proto bude (minimálně v rámci gangsterského žánru) malou událostí.
Snímek pravděpodobně nebude mít klasickou kinodistribuci, neboť vzniká pod hlavičkou Netflixu, který do filmu investuje přes sto milionů dolarů. Nějakého toho uvedení se přesto nepochybně, minimálně kvůli oscarovým ambicím, dočká. Doufejme, že se podívá i do českých kin. Kombinace Scorsese-De Niro-Pacino-Pesci za zaplacení vstupného určitě stojí.
Scénář k filmu napsal ceněný Steven Zaillian (držitel Oscara za Schindlerův seznam), natáčení by mělo v New Yorku odstartovat již příští měsíc.
Víte že...
... získal Pesci za svůj strhující výkon v Mafiánech Oscara pro nejlepšího herce ve vedlejší roli? S výhrou vůbec nepočítal a neměl nic připraveného. Při děkovné řeči proto řekl pouze "This is an honor and a privilege, thank you," což byla v té době třetí nejkratší děkovná řeč v historii cen.