Inspektor Max - Juraj Kukura v roli anarchistického kriminalisty

Inspektor Max - Juraj Kukura v roli anarchistického kriminalisty
| Česká televize
Inspektor Zoltán Max (Juraj Kukura) je slovenský kriminalista, který se před několika lety odstěhoval do České republiky. Práce na případech jej ale na Slovensko často zavede, tam na něj však nečeká pouze vyšetřování aktuálních případů, ale i vlastní minulost.
Max je tak trochu anarchista. Nesnáší autority, odmítá se přizpůsobovat společenským zvyklostem. Je to tragikomický stárnoucí sukničkář, který trousí ironické glosy a zároveň si uvědomuje, že na světě nemá vůbec nikoho, protože partnery mu byli celý život pouze zločinci a vrazi. Maxův cynický pohled na svět může změnit smrt jeho bývalé milenky i dcera, kterou neměl možnost vychovávat.
Juraj Kukura
| Česká televize
„Nebaví mě zobrazování detektivů v kožených bundách a teplácích, vyšetřovatelů s kymácivou chůzí. Mám rád detektivky s hrdiny z masa a kostí,“ říká představitel hlavní role Juraj Kukura. „Zoltán Max je člověk, který pomáhá lidem, kteří se ve svém životě dostanou do krizové situace. Je to obyčejný chlap, se svými chybami i neuskutečněnými sny. Na druhou stranu má ale silné sociální cítění a lidské neštěstí se ho hluboce dotýká. Je to zároveň trochu potížista a detektivní případy si řeší po svém, jde mu hlavně o spravedlnost, ale někdy to přinese i problémy s nadřízenými.“
Třináctidílný kriminální seriál Inspektor Max s Jurajem Kukurou v roli svérázného inspektora Zoltána Maxe se aktuálně natáčení na území České republiky. Jeho nezkušeného parťáka Filipa si zahraje Robert Hájek. Autorem námětu je Juraj Kukura spolu s Ivanem Hubačem, za režií stojí Jiří Chlumský.
„Inspektor Max bude charakteristický výraznou ústřední dvojicí detektivů. Juraj Kukura coby inspektor Max je člověk, pro kterého je svoboda nade vše, a podle toho vypadá i jeho osobní život a vyšetřovací metody,“ říká kreativní producent Jan Lekeš, v jehož tvůrčí producentské skupině seriál vzniká. „Jeho mladý parťák Filip se mu snaží vyrovnat. Jeho povaha je ale přesně opačná, takže to nemá vůbec lehké. Tato dvojice přináší do příběhů humor, detektivní případy zase napětí. Seriál těží z kontradikce těchto poloh.“
V České republice se bude Inspektor Max natáčet do poloviny listopadu. Druhá etapa je naplánována do srpna příštího roku.