Fantastická zvířata ještě nejsou v kině a už se připravují další díly. Kolik jich bude?

Fantastická zvířata ještě nejsou v kině a už se připravují další díly. Kolik jich bude?
Jde o adaptaci knihy Fantastická zvířata a kde je najít a scénář k filmu napsala sama autorka předlohy J. K. Rowling. Očekává se velký úspěch a studio Warner Bros. proto oznámilo, že jedničkou to neskončí a ačkoliv "jednička ještě nebyla v kinech, je již napsán scénář k druhému dílu.
fantasticka-zvirata-jeste-nejsou-v-kine-a-uz-se-pripravuje-druhy-dil
David Yates a ...
Režisérem pokračování bude David Yates, který režíroval nejen první Fantastická zvířata, ale také poslední 4 snímky o Harrym Potterovi. Autorkou scénáře, který je již hotový, je samozřejmě sama Rowlingová.
„Už jsme scénář viděli,“ uvedl Yates v rozhovoru pro Entertainment Weekly. „Budeme se ubírat úplně jiným směrem než v jedničce, což je dobře, protože se nikdo nechce opakovat. Druhý snímek představí nové postavy, které J. K. vytvořila pro širší svět Harryho Pottera. Ta práce jí jde neuvěřitelně od ruky.“
A kolik filmů že nás to přesně čeká? Pět! Dvojka zamíří do kin 16. listopadu 2018, trojka 20. listopad 2020. U dalších dvou dílů premiéru studio neuvedlo.
fantasticka-zvirata-jeste-nejsou-v-kine-a-uz-se-pripravuje-druhy-dil-1
Fantastická zvířata a kde je najít mají premiéru 17. listopadu 2016. Na plátně se nám poprvé představí Mlok Scamander, který se právě vrátil z cesty kolem světa, kde dokumentoval různé magické tvory. Čeká ho jen krátké zastavení v New Yorku, které by se obešlo bez incidentu, kdyby nebylo mudly jménem Jacob, ztraceného kufru a úniku některých Mlokových fantastických zvířat. Ta mohou znamenat problémy pro svět čarodějů i obyčejných lidí.