KINOBOX PROJEKCE: Zombie Walk aneb Obnovená premiéra Noci oživlých mrtvol s originální kostýmovkou

KINOBOX PROJEKCE: Zombie Walk aneb Obnovená premiéra Noci oživlých mrtvol s originální kostýmovkou
Fanoušci kultovních filmů si již zítra smlsnou na další legendě. Na velkém plátně bude exkluzivně na jeden měsíc k vidění Noc oživlých mrtvol (1968). Romerův horor z konce šedesátých let je skutečným základním kamenem žánru a dokáže i po takové době stále šokovat, překvapit i děsit. Film se bude promítat v kinech po celé České republice. V pražské Hostivaři na fanoušky navíc čeká patřičně děsivý doprovodný program. Na akci se stále můžete zdarma registrovat ZDE. Uzávěrka registrace je dnes v 17:00.
Noc oživlých mrtvol
Noc oživlých mrtvol | Pannonia Entertainment
Premiere Cinemas uvede Noc oživlých mrtvol na velké plátno úterý 7. června a nějakou dobu předtím se budou po kině potácet nemrtví. Všichni fanoušci v kostýmech jsou vítáni. Kdo by chtěl vypadat jako profesionální zombie, může se přímo v kině nechat nalíčit od organizátorů proslulého pražského Zombie Walk revivalu. Pro fanoušky jsou navíc nachystané komiksy „Živí, mrtví” od vydavadelství Crew.
Noc oživlých mrtvol
Noc oživlých mrtvol natočil v roce 1968 George A. Romero a jeho celovečerní debut je milníkem hororového žánru. Režisér v něm popírá konvence a porušuje četná tabu, nebojí se velmi krvavého zobrazení násilí. Jeho film byl přitom přístupný bez věkového omezení a až měsíc po jeho vydání vznikl systém přístupnosti filmů, který se dnes běžné používá.