Recenze: Návštěvnící 3 – humor, který neomrzí

Recenze: Návštěvnící 3 – humor, který neomrzí
Christian Clavier, Jean Reno
Kromě řady patálií musí oba čelit i svým potomkům. Extravagantní a zhýralí aristokraté v linii rytíře Godefroye to mají v revoluční době trošku nahnuté a potřebují se dostat z Francie pryč. To z pradětí sluhy Jacquouille La Fripouille jsou nadšení revolucionáři a mají v plánu zabavit jejich hrad i veškeré bohatství. Doba nevratných sociálních kotrmelců by zamotala hlavu leckomu a klasicky uspořádaná dvojka ze středověku „pán a kmán" to bude mít dvojnásobně těžké. Tolik situačních gagů, šílených situací, dialogů a hlášek už žádná jiná revoluce nezažije. A slavný tyran Robespierre si bude přát, aby tyhle dva magory nikdy nepotkal.
Pokud se chystáte do kina a chtěli byste se pořádně zasmát, tak Návštěvníci 3 jsou přesně pro vás. Nejde zde o nějaké filmařské veledílo, ale jako komedie je to velice dobré. Už dlouho jsem se takhle dobře v kině nezasmál. Film je velice svižný jak střihově, tak kamerově a do toho padá jeden gag za druhým.

Trailer:

Návštěvníci 3: Revoluce
Film je výborně rozdělen do delších scén, u kterých se těšíte, čemu že se zasmějete nyní. A že je čemu se smát. Hned ze začátku na sebe upoutá pozornost vtipem vynikající Christian Clavier (který spolupracoval i na scénáři) jakožto Jacquouille a vypadá to, že strůjcem většiny smíchu bude právě on.
Ono tomu tak v podstatě je, ale další plus je v tom, že se zasmějete i ostatním báječným hercům ve scénách, kde zrovna Clavier není. Nemůžu samozřejmě  také opomenout Jeana Reno jako rytíře Godefroy de Montmirail alias Kurta, který většinou odrovnal diváky v sále kratšími, ale za to trefnými větami.
Christian Clavier, Jean Reno
A co bych to byl za Čecha, kdybych neřekl, že ve filmu hraje i Marek Vašut (film se totiž natáčel i v Česku). Nyní je otázka, zda je Vašut ve filmu déle než pár scén. Pokud jste film ještě neviděli, tak vám to nechám jako takové malé překvapení.

Co se týče vizuálního zpracování, tak bych především vyzdvihl styl svícení, který je často velmi barevně výrazný a rozhodně tomu neškodí. Zkrátka je zde vidět jiná škola, i kamerově. Ale toto byl pouze takový příjemný doplněk, neřekl bych, že by šlo o nějaké vizuální žně.
Pokud jste neviděli předešlé Návštěvníky, tak nezoufejte, na začátku jsou vám oba dva díly přiblíženy. Díky výbornému a překvapivému závěru trojky vám už nyní mohu prozradit, že čtvrtý díl s největší pravděpodobností bude.
Sylvie Testud
Nesmíme opomenout hudbu (Eric Levi). Ať už tu originální od Erica, nebo klasiku, vše spojuje to, že hudba výborně zapadala do situací a scény byly o to lepší a intenzivnější, i když se hudba se ve filmu neobjevovala moc často.
Myslím, že režisér Jean-Marie Poiré vytvořil pěkný film, který sice není žádným velkým uměním, ale hlavní účel (pobavit diváky) plní. Rád bych na otázku, zda se vyplatí ho vidět, odpověděl ve stylu Godefroye: „Rozhodně!“.
Hodnocení: 75%
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE