Do kina zdarma a s předstihem na premiérové díly populárních seriálů!

Do kina zdarma a s předstihem na premiérové díly populárních seriálů!
Ze seriálu Vinyl. | HBO
Zajímavý projekt zaměřený na společné sledování televizních seriálů v prostředí klubového kina přináší Prime Time Kino. V Praze odstartuje v pátek 12. února předpremiérovou projekcí pilotního dílu hudebního seriálu Vinyl od Martina Scorseseho. To vypadá na parádní mejdan v pražkém kině Bio Oko.
do-kina-zdarma-a-s-predstihem-na-premierove-dily-popularnich-serialu-1
Ze seriálu Vinyl.
Večer začne ve 20 hodin. Na cenu vstupného se neptejte, ale urychleně se registruje na webu Prime Time Kino. Na e-mail vám následně přijde zpráva, zda je v sále ještě místo. Vstupné je zdarma. Navíc vám budou chodit podrobnosti o programu dalších večerů.
Proč Prime Time Kino?
Televizní série byly dlouho zcela okrajová a zpravidla úplně nezajímavá záležitost, která toho s filmem ani moc společného neměla.
V posledních letech se ale nečekaně přestěhovaly do sféry “vysoké kultury” a postupně se do nich stěhují celé žánry, jež opouštějí tradiční kina. Do televizí se přesouvá čím dál větší počet těch nejtalentovanějších světových filmařů, kteří chtějí dělat komplikovanější a ambicióznější filmové projekty, na které v multiplexech nějak už nezbyl prostor. Ale přestože někteří z nejzajímavějších filmových scenáristů a režisérů současnosti tvoří v televizních produkcích, pořád točí prostě a jednoduše skvělé a velké filmy.
do-kina-zdarma-a-s-predstihem-na-premierove-dily-popularnich-serialu
Koproducentem seriálu Vinyl je Mick Jagger. Úvodní díl režíroval pro HBO Martin Scorsese.
Proč si tedy přece jen jejich nejnovější kusy nevychutnat na plátně a se zvukem v plné palbě? Navíc dřív, než to vůbec v televizi nebo online bude? Pojďme si vychutnat pilotní díly těch nejambicióznějších sérií v předpremiéře několik dnů před jejich uvedením v televizi v plné síle na filmovém plátně. A pojďme se v kině podívat na celé minisérie, jež nejsou ve skutečnosti ničím jiným, než rozsáhlejším filmem. Prime Time Kino je tu právě od toho.

Upoutávka na seriál Vinyl: