Hostivařské kino PREMIERE CINEMAS ovládly bytosti z předaleké galaxie (FOTOGALERIE)

Hostivařské kino PREMIERE CINEMAS ovládly bytosti z předaleké galaxie (FOTOGALERIE)
Rebel legion
"Jsme nadšenci, máme rádi film a takový prožitek - vidět film očima postav - nás baví a spojuje," říká Anna Šišková, organizátorka akce. Oblíbené srazy kostýmových fanoušků se v PREMIERE CINEMAS konají již čtvrtým rokem. Nejen o nich přinášíme krátký rozhovor s ředitelem multiplexu, Davidem Horáčkem.
hostivarske-kino-premiere-cinemas-ovladly-bytosti-z-predaleke-galaxie-1
Rebel legion
Čím je pro vás fenomén Star Wars?
V době mého mládí byly hvězdné války známy jako strategická obranná iniciativa amerických válečných štváčů v čele s prezidentem Reaganem, ta byla v příkrém rozporu s mírovými snahami zemí socialistického tábora v čele se Sovětským svazem. Až později jsem se dozvěděl, že je to taky úspěšná filmová série. Jsem fandou sci-fi a tak jsem po procitnutí zařadil Star Wars do svého zlatého fondu filmů tohoto žánru. A jako provozovatel kina mám Star Wars také rád, včetně všech filmových fandů, kteří se k nám na ně do multikin Premiere Cinemas přijdou podívat.
David Horáček
Ředitel a spolumajitel Premiere Cinemas David Horáček
Podobné srazy kostýmových fanoušků jsou určitě pro kinaře dobrou reklamou...
V uplynulých 3 letech jsme v Premiere Cinemas hostili velmi úspěšné srazy fandů série Hobit, také v naprosto věrných kostýmech. Star Wars v kostýmech jsou pokračováním jejich zájmu sdílet fascinaci tímto fenoménem. Když jsme domlouvali prvního Hobita, myslel jsem si, že přijde pár lidí s dřevěnými měčíky a v brnění z krabice od bot. Byl jsem potom překvapen, jak detailně propracované jejich kostýmy byly. A těch fandů k nám příšly stovky. Něco podobného teď probíhá se Star Wars a jejich úspěch jistě povzbudí i další nadšence a následovníky.
Vaše přání do roku 2016?
Rok 2015 byl pro Premiere Cinemas rokem velmi úspěšným, přišel k nám rekordní počet diváků. Jen české filmy jakoby si v roce 2015 vybraly jakýsi oddechový čas. Přeji si, aby příští rok byl alespoň tak dobrý jako ten letošní a aby se českým filmům dařilo lépe.
hostivarske-kino-premiere-cinemas-ovladly-bytosti-z-predaleke-galaxie-11
Rebel legion