Poslední kapitola filmového Resident Evilu vrátí do hry oblíbenou postavu

Poslední kapitola filmového Resident Evilu vrátí do hry oblíbenou postavu
Přestože tak série ve světě stále slušně vydělává, bude šestka (minimálně na nějakou dobu) uzavřením a aby bylo jasné, že to studio myslí vážně, ponese snímek název Resident Evil: The Final Chapter neboli Finální kapitola.
Samozřejmě se počítá s návratem Milly Jovovich v hlavní roli, bez níž by to ani nešlo (minimálně by bylo divné, kdyby najednou v posledním filmu nebyla). Dalším potvrzeným navrátilcem je Ali Larter, která v sérii hraje Claire Redfieldovou. Postavu jsme viděli ve trojce a čtyřce, v pátém dílu ovšem absentovala. Bylo to dáno tím, že Claire na konci čtyřky zajala - společně s jejím bratrem Chrisem - zlotřilá společnost Umbrella a odvezla sourozence neznámo kam. Šestka nám konečně ukáže, co se s ní (nebo z ní?) stalo.
Tím se samozřejmě nabízí i návrat Chrise Redfielda v podání Wentwortha Millera. Spekulovalo se o tom již několikrát, nic konkrétního se ale neví.
Přiznám se, že pořád úplně nevím, jak se k téhle sérii stavět. Jednička byla (až na pár drobností) fajn oldschool. Dvojku sice Alexander Witt režijně docela zprasil, fanouškům předlohy (mezi něž se počítám) ale nabídla stědrou porci odkazů a důležitých detailů. Trojka byla opravdu bezvadné madmaxovské béčko. Čtyřka se utopila v samoúčelném 3D a dějové prázdnotě. Pětka si v příběhu o moc nepolepšila, filmaři ale zvolili skvělé prostředí, díky čemuž si mohli s některými elementy hodně vyhrát.
Obrázek článku
Šestka má díky finále předchozího dílu bezpochyby slušně našlápnuto k velkolepé podívané. Resident Evil: The Final Chapter se začne natáčet v Jižní Africe již příští měsíc, režíruje znovu Paul W.S. Anderson (vynechal akorát druhý a třetí díl) a do US kin by mělsnímek dorazit 2. září 2016.
Víte že...
... má série eRko díky Andersonovi? Když natáčel první díl, chtělo studio, aby měl snímek smířlivější rating PG-13, díky čemuž by do kin mohli vyrazit i teenageři. Režisér trval na eRku s tím, že jen tak bude film věrný předloze.