Tim Burton představuje trailer na Big Eyes. Půjde o "nejnormálnější" film jeho kariéry?

Už 5. února budete moci do českých kin vyrazit na novinku pána temnot a velkého hračičky, režiséra a výtvarníka Tima Burtona. Životopisné drama Big Eyes (2014) vypráví velmi zajímavý příběh úspěšného malíře a obchodníka Waltera Keanea (Christoph Waltz), za něhož tvořila jeho žena Margaret (Amy Adams). Silné téma, skvělí herci, režisér s citem pro výtvarno.
Hvězdný tým doplňují scenáristé Scott Alexander a Larry Karaszewski. Ti společně pracovali například na snímcích Ed Wood (1994), Lid versus Larry Flynt (1996) nebo Muž na Měsíci (1999). „Je to podstatná část historie, kterou nikdo nezná. Kdyby to nebyla pravda, sám bych tomu nikdy nevěřil. Bylo opravdu hodně důvodů, které nás vedly k natočení tohoto filmu,“ uvedl scenáristický tandem.
Snímek poukazuje na přerod oddané manželky v silnou-sebevědomou ženu, postihuje začátky feminimismu v USA. Amy Adams obdržela za roli malířky Margaret Zlatý glóbus. Jak se skutečné Margaret Keaneové spolupracovalo se scenáristy filmu? „V mém příběhu našli humor i tragédii. Je to prostě úžasné. Je to pro mě obrovská čest mít svůj vlastní film. Je to jako sen, neskutečné,“ uvedla.
Tak co, půjde o nejméně divný snímek v Burtonově filmografii?

Související osoby


Související tituly


Související články