Profilový obrázek

Peregrino

Komentáře 32

Od nejnovějších
  1. Blok 99
    Blok 99 (2017)
    8
    Parádní macho jízda, která začíná jako rodinné drama, jenž volně přechází do akčního thrilleru a končí brutálním béčkovým finálem. Vince Vaughn v hlavní roli předvedl až neuvěřitelnou hereckou transformaci.
  2. Infinity Pool
    Infinity Pool (2023)
    4
    Má to být šokující nebo moralizující? Za mě to není ani jedno. Prachobyčejný gore, který se snaží tvářit jako něco víc, ale vůbec to nefunguje. Místy je to až dementní. Absolutní ztráta času.
  3. Pearl
    Pearl (2022)
    7
    Mnohem lepší než celé X. Uvidíme s čím Ti West přijde v MaXXXine. Zatím kvalita roste.
  4. Šarlatán
    Šarlatán (2020)
    6
    Určitě zajímavý námět, jehož zpracování ovšem pokulhává na obě nohy. Příliš se neztotožňuji s všeobecným nadšením, který tento snímek vyvolává.
  5. Aftersun
    Aftersun (2022)
    7
    Rozhodně zajímavý až minimalistický artový film, který ke konci slušně graduje až do tragického konce.
  6. Země mrtvých
    Země mrtvých (2005)
    6
    Místy jsem se i bavil, ale většinu času jsem se díval na tuctový béčkový zombie biják. Nejlepší na celém filmu jsou jednoznačně masky.
  7. Doom
    Doom (2005)
    4
    Velké zklamání, protože tahle legendární herní série by si určitě zasloužila pořádnou filmovou adaptaci v podobě nějakého brutálního akčního běsnění.
  8. Amy
    Amy (2015)
    8
    Velmi dobře zpracovaný dokument. Místy až mrazivá podívaná. Věčná škoda téhle křehké umělecké duše.
  9. Gran Turismo
    Gran Turismo (2023)
    8
    Parádně zpracované automobilové závody. Divácky nenáročná podívaná. U které jsem si hezky odpočinul. I to je ovšem někdy potřeba. Navíc příběh je inspirován skutečnými událostmi.
  10. Twin Peaks
    Twin Peaks (2017)
    9
    Nebýt klasického konce, který musí regulérně nasrat úplně každého, tak bych třetí sérii hodnotil plným počtem bodů, protože tohle je David Lynch ve své nejlepší formě. Řemeslně vynikající, neskutečně zábavné, tíživě temné a celkově podmanivé. Úžasný audiovizuální zážitek. David Lynch je génius!
  11. Městečko Twin Peaks
    Městečko Twin Peaks (1990)
    8
    Překvapivě funkční a zábavná podívaná i po tolika letech. Je až neuvěřitelné z jakou lehkostí tvůrci přechází od mysteriózního dramatu ke komedii a zase zpět. První série je vážně úžasná atmosférická podívaná. A to především díky dlouhým záběrům, podmanivému hudebnímu podkladu a úchvatným exteriérům. Druhá série pokračuje tam, kde první končí a po "dopadení" pachatele někde v první třetině druhé série malinko upadá tempo, ale o to více na povrch prostupuje humor, který je místy temný jako případy, které vyšetřuje agent Dale Cooper. Po pár epizodách se vše vrací do starých kolejí a opět začíná strhující jízda na jejímž konci je klasický Lynchův fuck-up. Podmanivá podívaná, která je místy absurdní jako život sám.
    • atmosféra
    • casting
    • hudba
    • humor
  12. Cobain: Montage of Heck
    Cobain: Montage of Heck (2015)
    6
    Zajímavě zpracovaný dokument. Bohužel absence Grohla a úplné vynechání tragických okolností kolem Cobainovi smrti jsou pro mě celkem nepochopitelné. Dokument stojí určitě za vidění, ale rozhodně nenabídne nějaký ucelený obraz o životě a smrti Kurta Cobaina.
  13. Super Mario Bros. ve filmu
    Super Mario Bros. ve filmu (2023)
    7
    Musím uznat, že tvůrci se vypořádali s převodem této herní legendy na filmové plátno velmi obstojně. Pěkná animace, spousta easter eggů, příběh je primárně mířen na mladší publikum, ale i pro dospělé je tenhle film celkem stravitelný. Proto dávám 65%. Za soundtrack a nihilistickou postavičku Lumaleeho si zaslouží těch 7/10.
  14. Game Story
    Game Story (2024)
    7
    Svižné, celkem vtipné a vzhledem ke stopáži překvapivě informačně obsáhlé. Podařená (nejen) herní retrospektiva.
  15. Mission: Impossible Odplata – první část
    Mission: Impossible Odplata – první část (2023)
    7
    Upřímně nejsem fanoušek Mission: Impossible, ale nutno říct, že rozpočet 290 milionů amerických dolarů byl u sedmého dílu s přímo epickým názvem Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One celkem znát. Svižná akční nálož, která mě od některých předchozích dílů série ani moc neurážela svým scénářem, ale naopak mě mile překvapila svou kvalitou a příjemně navnadila na druhou část tohohle akčního blockbusteru.
  16. Problém tří těles
    Problém tří těles (2024)
    7
    Slušné sci-fi, ale první polovina je strašně utahaná. Druhá polovina o poznání lepší. Každopádně ve výsledku nic z čeho bych si sednul na prdel. Nečetl jsem knižní předlohu. Asi to budu muset napravit.
  17. Dalva
    Dalva (2022)
    7
    Působivý celovečerní debut francouzské režisérky Emmanuelle Nicot. Výborná Zalda Samson v hlavní roli.