Game Story

AI
69%

K výpočtu AI hodnocení na Kinoboxu využíváme nejmodernější technologie a pokročilé algoritmy. Odhadované hodnocení odráží poslední kvalitativní trendy v kariérách zúčastněných tvůrců a kombinuje je s nejnovějšími dostupnými informacemi. Oproti hodnocení uživatelů a uživatelek se obvykle liší jen o několik procentních bodů.

Game Story
Příběhy vzniku nejzásadnější českých her, které formovaly generace fanoušků. Dokumentární série o počítačových hrách a herních vývojářích od konce 80. let do současnosti. Dokumentární série nahlíží do zákulisí tuzemské herní scény. Z garáží až k miliónovému byznysu. Ukáže, kdo byli a jsou její průkopníci, vizionáři a nahlédne pod pokličku suverénního tvůrčího odvětví, které generuje větší příjmy než filmový a hudební průmysl dohromady. (Česká televize)




Recenze: Game Story

Kinobox.cz
75%

„Kluci se učí ovládat elektronické stroje,“ zazní v úvodu prvního dílu a my sledujeme značně archaický dokument. O dvě hodiny později se ocitáme ve virtuální realitě, sledujeme nápaditou tvorbu současných herních vývojářek a uvědomujeme si, jak se branže během posledních čtyř dekád kompletně proměnila. Game Story je svižným a zábavným průletem těmito dějinami, jemuž lze nevyhnutelnou subjektivnost výběru a občasnou repetitivnost bez větších problémů odpustit.


Jonák
Jonák
1 665 bodů
10
Tento kratší seriál, o 10 cca čtvrthodinových dílech vřele doporučuji. Pokud vás třeba jen trochu zajímá historie českých počítačových her, tak se rozhodně nudit nebudete. Každý díl vždy ukazuje nějaké české herní studio a jejich úspěšné hry, které jsou v prvních příčkách celosvětového herního žebříčku.

Přišlo mi fascinující, kolik, a jak úspěšných her stvořili čeští vývojáři a nějaký takový "mini dokument", nebo zkrátka medailonek si zkrátka zasloužili. Takže co se týče té informativní, edukativní stránky perfektní (především první díly krásně mapují začátky herního průmyslu v ČR, ukazují, jak těžké - a jiné - než nyní bylo a s kolika komplikacemi se vývojáři museli potýkat. Každý díl je krásně zpracovaný, mnohdy také velmi vtipný (ve filmu jsou střídány scény a hlášky z filmů, nebo různé části reportáží z archivu ČT. Jindy zase film dobrovází nějaká ikonická hudba apod.). Takže po všech stránkách skvělé, Česká televize odvedla perfektní práci.
  • Super vidět, jak jsou češi i v tomto - herním odvětví zdatní a celosvětově známí
  • Skvěle zpracované (esteticky, obsahově, vtipné...)
Peregrino
Peregrino
747 bodů
7
Svižné, celkem vtipné a vzhledem ke stopáži překvapivě informačně obsáhlé. Podařená (nejen) herní retrospektiva.

Dodatečné informace

Původní název:
Game Story (více)
  • Česká republika Game Story
Premiéra v ČR:
6. 4. 2024
Distributor:
Česká televize
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění